Željezarci sjutra ispred Vlade

Sa protesta/onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 05.12.2022. u 12:34
Radnici Željezare su odlučili da sjutra idu za Podgoricu ispred zgrade Vlade i zatražiće prijem kod predsjednika Vlade, saopštio je predsjednik sindikata Ivan Vujović.

Ono što, kako kaže, traže od premijera jeste da vide da li je turski vlasnik odgovarao i da li se javljao na ponudu koju im je poslala EPCG, kao i da li postoji mogućnost sastanka “u četiri oka”, jer misle da je to najbolja moguća opcija.

“Nadamo se da će ova agonija napokon početi da se rješava, jer radnicu su i više nego iscrpljeni, ali istrajni u ovoj borbi za sebe i svoje porodice. Vjerujemo da ljudi sa kojima evo pregovaramo pola godine neće ostaviti radnike na cjedilu i da će ono što su izjavili više puta i uraditi, a to je da će se ova fabrika vratiti u državno vlasništvo, što je jedino ispravno. Ispravno i zbog radnika i zbog ovog grada, jer Nikšic nije isti sa i bez Željezare”, istakao je Vujović.

Podsjetimo, radnici Željezare prije tri dana protestovali su ispred institucija za koje, kako su naveli, smatraju da su odgovorne za stanje u kojem se nalaze.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U sali "Zahumlja" večeras, sa početkom u 19 časova, a povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije, biće upriličeno Poetsko-muzičko veče "Stihovanje i note", učenika Gimnazije "Stojan Cerović" Nikšić.
  Narednog mjeseca u nikšićkoj Željezari trebalo bi da počne proizvodnja, izrada metalnih konstrukcija, do juna očekuju prve megavate, dok će konkurs za posao 229 radnika biti raspisan narednih dana. To je “Vijestima” kazao direktor “EPCG - Željezara” Nikšić Đorđije Manojlović.