Željezarci sjutra ispred Vlade

Sa protesta/onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 05.12.2022. u 12:34
Radnici Željezare su odlučili da sjutra idu za Podgoricu ispred zgrade Vlade i zatražiće prijem kod predsjednika Vlade, saopštio je predsjednik sindikata Ivan Vujović.

Ono što, kako kaže, traže od premijera jeste da vide da li je turski vlasnik odgovarao i da li se javljao na ponudu koju im je poslala EPCG, kao i da li postoji mogućnost sastanka “u četiri oka”, jer misle da je to najbolja moguća opcija.

“Nadamo se da će ova agonija napokon početi da se rješava, jer radnicu su i više nego iscrpljeni, ali istrajni u ovoj borbi za sebe i svoje porodice. Vjerujemo da ljudi sa kojima evo pregovaramo pola godine neće ostaviti radnike na cjedilu i da će ono što su izjavili više puta i uraditi, a to je da će se ova fabrika vratiti u državno vlasništvo, što je jedino ispravno. Ispravno i zbog radnika i zbog ovog grada, jer Nikšic nije isti sa i bez Željezare”, istakao je Vujović.

Podsjetimo, radnici Željezare prije tri dana protestovali su ispred institucija za koje, kako su naveli, smatraju da su odgovorne za stanje u kojem se nalaze.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
  Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.