“Admiral” ostaje bez džinovske reklame, inspekcija zatražila uklanjanje

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 07.06.2023. u 08:13
Reklama slot&betting Admirala kojom je potpuno promijenio fasadu, te time narušio višedecenijski izgled zgrade, ali i samog Trga Save Kovačevića koji je jedan od simbola Nikšića, uskoro bi trebalo da bude uklonjena.

To je za naš portal kazao sekretar Sekretarijata za inspekcijski nadzor, Miloš Nikolić.

“Dežurni inspektor i ja smo 22. maja odmah po prijavi građana izvršili inspekcijski nadzor kod kontrolisanog subjekta koji je postavio reklamu na fasadi stambene zgrade. Odgovornom licu je ukazano da odmah ukloni reklamu i sve vrati u prvobitno stanje”, kazao je on.

On objašnjava da ako izvršenik ne ukloni reklamu ista će se ukloniti o njegovom trošku.

“Administrativno izvršenje rješenja preko trećeg lica koga angažuje opština”, pojašnjava.

Kako je kazao, već je je donijeto rješenje, a reklama bi trebalo da bude brzo uklonjena “jer naše rješenje je izvršno danom donošenja”.

Podsjetimo, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i uređenje prostora Milanka Radulović kazala je da je dozvola za reklamu tražena, ali da neće izdati rješenje na osnovu zahtjeva.

Ona je navela takođe da će kontaktirati načelnika Komunalne inspekcije da reaguje, jer Sekretarijat nije nadležan za kontrolu na terenu.

Poručila je i da inspekcija ipak treba da “vidi kad se nešto pravi u centru grada”, na šta se Nikolić osvrnuo.

“Koleginica Radulović od skoro obavlja funciju sekretara Sekretarijata za uređenje prostora i zastite životne sredine, samim tim zbog svog neiskustva je iznijela netačne informacije  za Vaš portal. Sekretarijat za inspekcijski nadzor blagovremeno i u skladu sa zakonom, a sve u opštem i u interesu građana, obavlja svoju djelatnost”, zaključio je on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  16

  1. Uklanjaju nesto sto je krasilo grad, kamo srece da je vise ovakvih ukrasa grad bi na nesto licio! Ne mogu da shvatim da nekom smeta nesto sto samo uljepsava grad!!!

  2. Tako je bre ovo ne da ne ukrašava grad nego izaziva mučninu na sam pogled udri inspekcijo ne pretvaranje grad u seljanu

  3. Sad narod odjednom postao brizan za nesto.. Sto vam ne smeta ekran na centru sto bljesti nenormalno uvece? Narusi se izgled zgrade,a zgrada ruglo ko i 90% ostalih kroz grad.. A da opstina ima ikakve koristi i dobiti od Admirala,matrak bi se i razmisljalo o micanju iste reklame.. No, nema skrivenu poentu i poruku kao slovo Lj, heheh 🥱

  4. Isto misljenje imam kao i Gaga. Ocemo moderan grad a smeta nam reklama. Nikad mi necemo ici naprijed…

   1. Moderna reklama (mada ova izlazi iz svih okvira normalnog i modernog), može da ide u neki novi kvart i novu zgradu. Na građevini, koja je oslikava dio arhitekture jednog vremena i smještena je tu gdje je, ne priliči da bude ni kazino, a da ne govirimo o onom ruglu od reklame!

  5. Svako poštovanje za odluku. I podrška reviziji svake pređašnje dozvole spornih reklama.
   Struka se mora čuti. Skver je ogledalo grada, mjesto poruke koja traje još od Josipa Sladea…
   Imamo obavezu prema pređašnjem. A tek veću prema budućem.

  6. Svaku reklamu za kockarnice treba skloniti i ukinuti. Zar to treba da nam deca gledaju. Stavite neku kulturnu reklamu i naplatite da gradnja i imaju korist.

  7. Pozdravljam odluku lokalne vlasti.Molim vas da se postarate da uklone i panoe sa golotinjom i ruletom na fasadi iste zgrade koja je prema parku.Sramota!!!Djecu treba zastititi od ove drske primitivne pohlepe za parama preko svih skrupula i civilizacijskih granica samozivosti.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.