Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Antović: Stambeni kvart Elaboratom postao parking zona III, mjesečna karta za stanare četiri eura

Kvart preko puta hotela “Onogošt”/Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 06.02.2023. u 17:31
Iako stambeni kvart u ulicama Jola Piletića, Kosovskoj ulici i Ulici Serdara Šćepana pripada užem dijelu grada, novim Elaboratom mu je dodijeljena zona III, kako bi se stvorili povoljniji uslovi za stanare tog kvarta od kojih smo prethodno dobijali upite o tome kada će kvart biti pod režimom naplate.

To je odgovarajući na pitanja portala Onogošt kazala direktorica lokalnog Parking servisa, Sanja Antović.

Stanari kvarta preko puta hotela „Onogošt“ obratili su se našoj redakciji nakon što je parking kod pet zgrada, kako su kazali, preko noći pretvoren u parking zonu III. Kazali su i da od petka Parking servis Nikšić naplaćuje kazne stanarima ovih zgrada.

„Obavještavamo vas da je Ulica Jola Piletića bila obuhvaćena i prethodnim Elaboratom o parking zonama, ali zašto prethodno rukovodstvo nije postavilo informativnu tablu to nije pitanje za nas“, kazala je Antović.

Direktorica Parking servisa Nikšić saopštila je da je inicijative za uvođenje reda u sistem parkiranja od strane građana dobijao i nadležni Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić.

„Razlog zainteresovanosti stanara za zoniranje stambenog kvarta jeste taj što su okolne ulice bile pod režimom naplate pa su građani koristili pomenuti kvart za parkiranje kako izbjegli plaćanje parkinga“, kazala je Antović.

Kako je navela, stanari pomenutog kvarta imaju pravo na kupovinu mjesečne povlašćene karte po cijeni od četiri eura.

Stanari zgrade "Meander" bili su zainteresovani zbog čega se naplaćuje parkig pored zgrade.

„Kada je u pitanju parking prostor kod zgrade „Meander“, napominjemo da taj parking prostor nije obuhvaćen novim Elaboratom, te da se isti ne naplaćuje. Naplata se vrši na parking prostoru kod Bulevara Vuka Mićunovića, sa čije strane nema prolaza kroz zgradu tzv. "Meandera“, odgovorila je Antović.

Poručuje da sve dodatne informacije građani mogu dobiti u prostorijama Parking servisa, zgrada Opštine II sprat, ili pozivom na broj 040-229-803.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Hahaha, kako bi bilo povoljnije za stanare zgrada oduzećemo im njihov parking i naplaćivati ga po 4€ mjesečno. Ovakav odgovor, cak i od plavuše, mnogo je. Trebalo bi da se kaže – za stanare besplatno, a ostalima naplata. Ovako, koji mi je kvart “trn u oku” reći ću da je obuhvaćen elaboratom i početi da naplaćujem. Diskriminacija, lakrdija, sramota! Da nismo u ovom gradu možda bi i moglo biti komično…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom nedavne izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima” - saznaju nezvanično “Vijesti”.
  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u utorak, 25. juna, sa početkom u 10 časova.
  Od premijera Milojka Spajića i predstavnika više partija brojne reakcije na govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. On je, kako prenose mediji, prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kazao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.