Do sredine avgusta javna rasprava za Nacrt koncesionog akta za HE Komarnica

Ministarstvo ekonomije pozvalo je sve zaintereosvane da do 14. avgusta dostave komentare i sugestije na Nacrt koncesionog akta za projekat hidroelektrane (HE) Komarnica.


Ministarstvo je pozvalo građane, državne organe, mjesne zajednice, nevladine organizacije, preduzeća i preduzetnike i druge zainteresovane subjekte da se uključe u javnu raspravu i da svoje komentare, primjedbe, predloge i sugestije dostave tom Vladinom resoru na mejl [email protected]

“Cilj ove rasprave je da se pribave komentari i sugestije građana, svih relevantnih institucija, predstavnika privrede, nevladinog sektora, kao i stručne javnosti, kako bi se nacrt predmetnog koncesionog akata unaprijedio prije nego ga Vlada usvoji”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Područje na kojem se dodjeljuje koncesija za potrebe izgradnje višenamjenske akumulacije za HE Komarnica obuhvata srednji tok rijeke Komarnice sa pritokama.

"Na prostoru buduće hidroakumulacije nema objekata, domaćinstava, niti infrastrukture koja bi bila potopljena njenom izgradnjom", navodi se u Nacrtu koncesionog akta.

Izvor: Mina biznis

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  13.8.2020.

  Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uništio je 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila, prikupljenih tokom 2018. i 2019. godine.

 • 14:13
  13.8.2020.

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i NVO Zeleni centar, danas je na području Studenačkih glavica organizovala akciju suzbijanja ambrozije.

 • 13:53
  13.8.2020.

  U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima.

 • 09:17
  13.8.2020.

  U većem dijelu Crne Gore povoljni su uslovi za saobraćaj, a u sjevernim kotlinama i duž riječnih kotlina vidljivost je smanjena zbog magle.