Do sredine avgusta javna rasprava za Nacrt koncesionog akta za HE Komarnica

Ministarstvo ekonomije pozvalo je sve zaintereosvane da do 14. avgusta dostave komentare i sugestije na Nacrt koncesionog akta za projekat hidroelektrane (HE) Komarnica.


Ministarstvo je pozvalo građane, državne organe, mjesne zajednice, nevladine organizacije, preduzeća i preduzetnike i druge zainteresovane subjekte da se uključe u javnu raspravu i da svoje komentare, primjedbe, predloge i sugestije dostave tom Vladinom resoru na mejl [email protected]

“Cilj ove rasprave je da se pribave komentari i sugestije građana, svih relevantnih institucija, predstavnika privrede, nevladinog sektora, kao i stručne javnosti, kako bi se nacrt predmetnog koncesionog akata unaprijedio prije nego ga Vlada usvoji”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Područje na kojem se dodjeljuje koncesija za potrebe izgradnje višenamjenske akumulacije za HE Komarnica obuhvata srednji tok rijeke Komarnice sa pritokama.

"Na prostoru buduće hidroakumulacije nema objekata, domaćinstava, niti infrastrukture koja bi bila potopljena njenom izgradnjom", navodi se u Nacrtu koncesionog akta.

Izvor: Mina biznis

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:53
  23.11.2020.

  U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, policija je od momenata donošenja prvih mjera preduzimala aktivnosti na kontroli poštovanja mjera i procesurala ukupno 2.132 lica zbog sumnje da su izvršila 1.450 krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zaraze bolesti, saopšteno je iz Uprave policije.

 • 19:39
  23.11.2020.

  Crna Gora je, prema Globalnom indeksu inovacija (WIPO), zauzela respektabilno 49. mjesto od ukupno 131 države svijeta, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

 • 16:24
  23.11.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:51
  23.11.2020.

  Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Kenan Hrapović, da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja.