Autor: Marija Vujovic
Foto: Marija Vujović
13:41
3.12.2019.

Gimnazija “Stojan Cerović” obilježila 106 godina postojanja i rada

Uoči 4. decembra, Dana škole, učenici, profesori i uprava Gimnazije “Stojan Cerović” danas su kolažnim programom obilježili 106 godina trajanja ove ustanove.


Kako je ovom prilikom istakao direktor Boris Nikolić, nikšićka Gimnazija počela je sa radom davne 1913. godine.

“Kada se osvrnemo na trajanje naše škole, možemo da vidimo da je, kako 1913. godine, tako i danas, poslije 106 godina, njena misija ista. Obrazovanje je i dalje ideja koja vodi, a želju za sticanjem znanja svaka generacija zadovoljava u skladu sa mogućnostima koje su joj pružene. Moje poštovane kolege, osim što predano, posvećeno i krajnje odgovorno kreiraju intelektualnu mapu mladih naraštaja, imaju još jednu važnu misiju - da ove mlade ljude nauče samopoštovanju i otkriju im plemenitost koju nose u sebi, a da toga često nisu ni svjesni”, naveo je Nikolić i dodao da uspjeh Gimnazije pokazuju brojna priznanja, nagrade i diplome njenih učenika.

Savremeni nastavni proces, mnogobrojne vannastavne aktivnosti i projekti, inovacije znanja, samo su neki od uslova, kako je dodao, da uspjeh bude dostižniji.

“Sve što radimo, radimo za dobrobit naših učenika. Ne smijemo zaboraviti da se ova škola gradi skoro jedanaest decenija, i da smo svi mi danas njeno djelo, ali da treba da budemo i njeni graditelji. Svjesni činjenice da se nikada nećemo moći odužiti školi koja nam je dala svoju pripadnost, danas i uvijek imamo razloge za slavlje i ponos što njoj pripadamo. I svi smo mi dio nje, u njenom trajanju i svakom od nas, koji smo na bilo koji način vezani za ovu ustanovu, pripada nekoliko trenutaka”, istakao je direktor.

Efikasno realizovanje vaspitno-obrazovnih zadataka koji stoje pred školom, ne bi bilo moguće bez, kako je naglasio,podrške roditelja, lokalne samouprave, Ministarstva prosvjete, Ministarstva nauke i prijatelja škole.

“I u narednom periodu nastojaćemo da realizujemo brojne projekte, jer kvalitetno opremljen radni ambijent podsticajan je za stvaralaštvo i intelektualnu nadogradnju mladih generacija, rođenih u vremenu informacionog društva i online učenja”, poručio je Nikolić.

U nastavku programa učenici su mogli saznati više o životu i djelu Stojana Cerovića, ali i uživati u pjesmi, recitacijama, likovnim radovima…

 

Ostale vijesti iz kategorije