Autor: onogost.me
Foto: privatna arhiva
18:47
25.9.2020.

Kiša napravila haos na domaćinstvu Mijušković, uginule kokoške, potopljene njive

Prva obilnija kiša poslije duge suše i odmah poplave. To je Nikšić. 


Zadavala je obilna kiša glavobolju vozačima po gradu, ulice su često bile pod vodom, ali po pravilu najviše stradaju prigradska naselja i domaćinstva duž gradskih rijeka. 

Naime, u naselju Straševina, u Budoškoj ulici, usled velike količine padavina izlila se Mrkošnica i poplavila gazdinstvo Mijušković.

Cijela bašta gdje se nalaze velike količine krompira i ostalog povrća je pod vodom, a voda je prodrla i poplavila svinjac.

Stradao je, navode Mijuškovići, i veliki broj kokošaka koje su se udavile u kokošinjcu. 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:36
  22.10.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:34
  22.10.2020.

  Jedinica Hitne medicinske pomoći u Nikšiću dobila je vozilo, odnosno reanimobil, saopšteno je iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. 

 • 15:21
  22.10.2020.

  Ministarka nauke dr Sanja Damjanović danas je uručila 15 prestižnih stipendija trećoj generaciji doktoranada koji će svoje doktorske studije realizovati na univerzitetima u Crnoj Gori.

 • 12:10
  22.10.2020.

  Članovi radne grupe za borbu protiv nelegalnog ribolova, koju čine predstavnici nadležnih institucija i civilnog sektora, na posljednjem sastanku konstatovali su da je u proteklom periodu zaživio široki front u borbi protiv raznih vidova nedozvoljenog ribolova, te da su postignuti  značajni rezultati. Kako su naglasili iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Inspekcija za ribarstvo, Uprava policije kao i ribočuvarske službe u narednom periodu posebnu pažnju će posvetiti pitanju neleganog ribolova na prostoru opštine Nikšić, Danilovgrad, Tivat (Bigova) kao i Skadarskog jezera.