Kovačević: Izjavu ću dati u prisustvu advokata, struka da konstatuje istoriju beščašća sistema

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 04.08.2023. u 09:11
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević danas nije dao izjavu u tužilaštvu zbog navodnog neprimjerenog gesta tokom intoniranja himne Crne Gore na događaju u Nikšiću početkom jula, već će to uraditi u prisustvu advokata 7. septembra.

Protiv Kovačevića je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je povrijedio ugled Crne Gore.

“Ja sam imao namjeru da jutros dam izjavu u tužilaštvu, međutim, shvatio sam da izjavu hoću da dam u prisustvu advokata. Ne zbog toga što ne bih umio je dati sam nego zato da i ta struka bude prisutna u ovom slučaju i da sa svoje strane zabilježi kako se i na koji način on odvijao, a svi vidimo da je u pitanju jedna konstrukcija, da je u pitanju nešto na osnovu čega bi sjutra mogli da ganjaju i proganjaju bilo kog čovjeka koji bi im se zbog nečega ne bi svidio. Tako da ovo je jedna odbrana slobode i ja nisam želio da uskratim ni advokatskoj struci da u ovome slučaju učestvuje i da vidi o čemu se tačno radi i da to konstatuje za neke buduće udžbenike istorije, nažalost, istorije beščašća sistema u Crnoj Gori”, kazao je Kovačević nakon izlaska iz tužilaštva.

Tužilac u ovom slučaju je Dejan Đorojević.

Ispred zgrade tužilaštva jutros se okupio veliki broj građana, kako bi pružili podršku Kovačeviću.

Policija je prijavu podnijela zbog položaja srednjeg prsta ruke predsjednika Opštine Nikšić prilikom intoniranja himne na svečanosti 13 godina rada JU „Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić“.

Kovačević je tad kazao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

Inicijativu za razrješenje potpisalo je 17 opozicionih odbornika. Oni su, kako stoji u Predlogu za razrješenje, podnijeli ga zbog nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede ugleda države Crne Gore, javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Čitateljka portala Onogošt javila nam se sa informacijom da je pronašla novčanik sa novcem i dokumentima, pa je odlučila preko našeg portala da raširi vijest kako bi što prije vratili novčanik vlasnici.
  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.