U radnjama Kovačevića stiču se elementi krivičnog djela, podnijeće prijavu

marko_kovacevic_onogost
onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 05.07.2023. u 10:54
Postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću izjasnio se da u radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Dodaju da je policija u Nikšiću u odnosu na video zapis koji je nastao 3. jula prilikom boravka predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića svečanosti obilježavanja 13 godina rada JU „Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić“ prilikom intoniranja državne himne, upoznala nadležnog tužioca i preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Juče je objavljen, a vrlo brzo povučen snimak, gdje se vidi da je Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranja državne himne povodom obilježavanja 13 godina rada Javne ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

Reagujući na objave u medijima, Kovačević je kazao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

On je sinoć pred nikšićkom policijom dao izjavu o navodno neprimjerenom gestu tokom intoniranja himne.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je takođe prisustvovao događaju, poručio je da je na nadležnim organima da ispitaju da li u predmetnom gestu Kovačevića ima elemenata krivičnog djela.

Kazao je da su državni simboli Crne Gore neprikosnovena ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  5

  1. Eeee šta je Nikšić dočekao i doživio…a evo i preživljava.. Ti si Kovačeviću sebe dovoljno predstavio, nema potrebe više..
   Ima li nas Crnogorci??????

  2. Kad god iskoci afera ili prepiska oko sverca odmah se po zadatku kreira distrakcija. Kao da smo svi maloumni.

  3. Lokalni bumbar se mnogo osilio, pa nije čudo ovakvo njegovo ponašanje.Treba ga najstrože sankcionisati zbog nepoštovamje države u kojoj živi i od koje ubita dobar “kajmak”.Neka ode u Njegoševu ulicu koja se zbog muzičkih događaja sada naziva Zov divljine, pa neka tamo u njemu omiljenim kafanama “namješta sat”!

   1. Gradjanka Niksica

    Istina ziva! Ovo je sve preslo granice ukusa u nasem gradu. Nivo svijesti u minus otisao po svakom pitanju… 🙁

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.