Autor: onogost.me
Foto: Opština Nikšić
14:29
13.5.2022.

Kovačević: Opština Nikšić nastavlja ulaganja u infrastrukturu

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević potpisao je sa direktorom Uprave javnih radova  Borom Lučićem ugovore koji se tiču izgradnje lokalne infrastrukture. 


"Kako Opština Nikšić ima dobru saradnju sa Upravom javnih radova, postignut je dogovor, da za određene projekte koje je Opština Nikšić kandidovala, i za koje su se stekli uslovi za realizaciju kroz kaptalni budžet Crne Gore, novčana sredstva za iste budu  prenesena Opštini Nikšić, kako bi Opština Nikšić imala mogućnost raspisivanja tendera za sprovođenje istih", navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Potpisani ugovori se odnose na sledeće aktivnosti:
- Rekonstrukcija Bulevara 13. jul Nikšić, sa planiranim sredstvima u iznosu od 474.289,69 eura,
- Rekonstrukcija lokalnog puta Rubeža-Miolje Polje-Morakovo-Nikšić, sa planiranim sredstvima u iznosu od  884.289,69 eura i
- Izgradnja vatrogasno-spasilačkog doma u Nikšiću sa planiranim sredstvima u iznosu od 820.000,00 eura.

"Opština Nikšić nastavlja sa ulaganjem u lokalnu infrastrukturu i ravnomjernim razvojem grada, naveo je predsjednik Kovačević, i izrazio veliko zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa UJR", dodaje se u saopštenju.

Potpisivanju pomenutih Ugovora prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:29
  28.5.2022.

  Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović, danas je ugostio djecu iz đačkog parlamenta JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i njihove profesore Vesnu Josipović i Oliveru Lučić.

 • 16:16
  28.5.2022.

  Nikšićka policija uhapsila je M. M. (26) nakon što su službenici zaplijenili 39 pvc pakovanja marihuane, ukupne mase oko 50 grama, koju je osumnjičeni, kako se sumnja, prethodno sakrio u jedan napušteni objekat.

 • 11:19
  28.5.2022.

  U Crnoj Gori nema dovoljno podataka o osobama oboljelim od demencije i njihovim potrebama, kao ni o neformalnim vidovima podrške. Usluge osobama oboljelim od demencije uglavnom se svode na institucionalnu zaštitu, dok podrška izostaje posebno u ruralnim područjima Crne Gore.

 • 10:41
  28.5.2022.

  Nikšićku opštinu prije nekoliko dana zahvatilo je veliko nevrijeme praćeno gradom, a iz Opštine najavljuju da će 30. maja opštinska Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda početi da obilazi zasade na kojima je pričinjena šteta.