Kovačević: U Župu uložili preko dva miliona eura

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 27.07.2023. u 16:16
Ukupna ulaganja Opštine Nikšić u Mjesnu zajednicu Župa u periodu od formiranja nove vlasti do danas su u vrijednosti od preko 660.000 eura, saopštio je predsjednik te opštine Marko Kovačević.

Naglasio je da je Opština Nikšić je za vrijeme aktuelne vlasti, po osnovu korišćenja rudnog bogatstva, prihodovala 525.717 eura.

“To znači da je Opština Nikšić u MZ Župa uložila preko 100.000 eura više u proteklih dvije godine nego što je prihodovala od korišćenja rudnog bogatstva sa tog područja. Primjera radi po osnovu naknade za korišćenje voda sa područja Kočana, Kusida i Broćanca naša opština prihoduje na godišnjem nivou više od milion evra od EPCG što će reći da je za vrijeme našeg mandata po tom osnovu prihodovano preko 2.000.000 eura”, napisao je Kovačević na Fejsbuku.

Ulaganja u MZ Župa iz državnog budžeta, koja su u najvećoj mjeri obezbjeđivana kroz amandmane u Skupštini Crne Gore od strane predstavnika stranaka koje čine vlast u Nikšiću ili putem Vlade su u ukupnoj vrijednosti 1.500.000 eura za dvije godine nove vlasti u Nikšiću.

“Ukupna ulaganja države i opštine u MZ Župa u periodu od formiranja nove vlasti u Nikšiću iznose preko 2.160.000 eura tj. po milion eura godišnje za Župu ili što bi predsjednik Savjeta MZ rekao ‘ni centa’. Ukupna planirana ulaganja u MZ Župa za koja su obezbjeđena sredstva u narednom periodu su u vrijednosti od 1.611.000 eura”, navodi Kovačević.

Ukupna izvršena ili obezbjeđena ulaganja u proteklo dvije godine u MZ Župa Nikšićka su 3.771.000 eura, zaključuje on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.