Krtolica: Očišćene glavne saobraćajnice, slijede kvartovi, po prestanku padavina i ruralna područja

Služba zaštite i spasavanja Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 22.01.2023. u 13:31
Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica za portal Onogošt kazao je da su ekipe na terenu čitavu noć, te da su uspjeli da očiste glavne saobraćajnice.

Uključena je mehanizacija Komunalnog, Opštine, Vatrogasne, kao i “Mehanizacije i programata”.

“Uspjeli smo da očistimo sve ove glavne saobraćajnice. Sad ulazimo u kvartove da čistimo. Sad se evo čiste Kočani”, naveo je on.

Večeras, kako dodaje, ponovo se očekuju padavine, ali nastavljaju sa akcijom non-stop.

“Kada stanu padavine idemo na ruralna područja, sela i ostalo. Procedura je da se završe padavine da bi onda krenuli na ruralna područja. Ako više ne bude bilo padavina, trebalo bi sjutra ili preksjutra da krenemo put Banjana i Golije”, dodao je Krtolica.

Kako je istakao, na terenu je sva mehanizacija.

“I za čišćenje trotoara smo angažovali nekolika traktora, i Vodovod je dao svoj mali bager za čišćenje trotoara. Sve smo moguće angažovali, čisti se, radi se, počeli smo sinoć prije 3h”, navodi Krtolica.

Pored pomenutog, bilo je i par intervencija.

“Dosta je bilo ljudi koji imaju zdravstvenih problema, četiri-pet slučajeva, i to smo riješili, poslali kombinirku da im se progrne put do kuće, tako da i to uspjevamo. Svemu što su građani zahtijevali smo izašli u susret. Prema Vučju smo sinoć morali da zatvorimo put, tu nam je pomogla Crnagoraput i vatrogasci-spasioci, da iz smetova izvučemo određena vozila, ali smo i to uspjeli i završili”, zaključio je Krtolica.

Podsjetimo, na magistralnom putu Plužine-Šćepan polje, kao i na magistralnom putu Nikšić-Šavnik obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila zbog mećave i sniježnih nanosa.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Sekretare,šta je sa trotoarima po centru grada,ranije je postojala mašina koja ih je čistila,istovremeno sa snjegočistačima za ulice,ovako smo prinuđeni da pješačimo po ulicama i gledamo kako će nas neko ” pregaziti”?!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.