Autor: onogost.me
Foto: UCG
17:13
27.5.2022.

Lakić dekan Filološkog fakulteta

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore izabrao je za dekana Filološkog fakulteta Igora Lakića i reizabrao Sašu Mujovića za dekana Elektrotehničkog fakulteta u drugom mandatu, saopštio je Univerzitet Crne Gore.


Lakić i Mujović dužnost dekana će obavljati u trogodišnjem mandatu, u periodu od 2022. do 2025. godine.

Iz UCG je saopšteno da su oba dekana imenovana na predlog vijeća matičnih fakulteta i uz pozitivno mišljenje rektora UCG Vladimira Božovića.

"Profesor Lakić je redovni profesor i dosadašnji vršilac funkcije dekana na Filološkom fakultetu. Bio je na poziciji prodekana za nastavu (1995-2004) i dekana (2004-2012) Instituta za strane jezike. Predsjednik je Društva za primijenjenu lingvistiku Crne Gore, Udruženja konferencijskih prevodilaca Crne Gore i član Komiteta eksperata za regionalne i manjinske jezike u Savjetu Evrope u Strazburu. Autor je monografija, udžbenika, kao i brojnih radova objavljenih u međunarodnim i domaćim monografijama i časopisima, uključujući i časopise na SCI, A&HCI i Scopus listama", piše u saopštenju UCG.

Kada je u pitanju Mujović, navode da je ovo njemu drugi mandat na Elektrotehničkom fakultetu.

Iz UCG dodaju da je konstatovan i prestanak mandata aktuelnom dekanu Ekonomskog fakulteta Nikoli Miloviću, kojeg će na funkciji dekana naslijediti Mijat Jocović. Takođe, pokrenut je novi postupak za izbor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Radom Instituta za napredne studije, kako su saopštili, koordiniraće Irena Orović, prorektorica za nauku i istraživanje na UCG sve do izbora direktora. Imenovana je na predlog rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića, a na osnovu odluke UO UCG.

Na sjednici UO UCG, konstatovana je i ostavka Milice Kadović na mjesto člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i verifikacija mandata novom članu Upravnog odbora Filipu Ivanoviću u svojstvu predstavnika osnivača - 42. Vlade Crne Gore.

"Pored kadrovskih pitanja na dnevnom redu sjednice danas su razmatrana i pitanja redovnog poslovanja Univerziteta Crne Gore - studentska, imovinska i finansijska pitanja. Između ostalog, odlukom UO UCG Filološki fakultet je ovlašćen za izdavanje potvrda o nivou znanja stranih jezika na osnovu položenih ispita", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije