Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:37
14.1.2020.

Mediji da koriste pun naziv institucije

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom – Nikšić je u posljednje vrijeme često bio u prilici da u javnosti bude predstavljen kao korisnik ili dobitnik određenih donacija, a da to suštinski nije tako, naveli su iz te javne ustanove.


Naime, kako u opštini Nikšić postoje i drugi oblici organizacija koji u svom nazivu nose ime „dnevni centar“, objašnjavaju oni, mediji ne navodeći pun naziv dovode javnost u nedoumicu i mišljenje da je riječ o JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom – Nikšić.  

“Reagovanje u pisanju obaviještenja uzrokovano je situacijom povodom nedavnog otvaranja Shopping mall centra u Nikšiću na kojem je naša ustanova predstavljena kao dobitnik novčane donacije, dok je u međuvremenu utvrđeno da je donaciju dobila druga organizacija sličnog naziva i djelovanja”, objasnili su oni.

 Ovakvu situaciju su, kako dodaju, imali i sa novčanom donacijom Shopping centra „Kamelija“ – Kotor, kao i donacijom Lovćen osiguranja namijenjenu osiguranju kombi vozila za prevoz korisnika. 

"Stoga, koristimo priliku da poručimo da mediji i javnost u pisanju saopštenja i poziva navode pun naziv ustanove, organizacije, NVO i institucije, kada su u pitanju ne samo donacije, već i konkursi, projekti, pozivi za javni rad i slično”, apelovali su oni.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:06
  26.1.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je smanjena zbog niske oblačnosti, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:30
  26.1.2020.

  Nakon molebana koji će početi u 18h u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, ulicama Nikšića održaće se svečana litija.

 • 14:23
  25.1.2020.

  Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je za Pobjedu da nije dao nalog da se procesuira Nikšićanin M.G. kojeg je, zbog uvredljivog komentara na Facebooku na račun prvog čovjeka policije, Sud za prekšaje kaznio sa 500 eura.

 • 13:30
  25.1.2020.

  Zajedničkom aktivnošću Savjeta mjesne zajednice Župa Nikšićka i mještana sela Bjeloševina u predhodna dva dana zamijenjena je kompletna krovna konstrukcije na Domu omladine u tom selu.