Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:37
14.1.2020.

Mediji da koriste pun naziv institucije

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom – Nikšić je u posljednje vrijeme često bio u prilici da u javnosti bude predstavljen kao korisnik ili dobitnik određenih donacija, a da to suštinski nije tako, naveli su iz te javne ustanove.


Naime, kako u opštini Nikšić postoje i drugi oblici organizacija koji u svom nazivu nose ime „dnevni centar“, objašnjavaju oni, mediji ne navodeći pun naziv dovode javnost u nedoumicu i mišljenje da je riječ o JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom – Nikšić.  

“Reagovanje u pisanju obaviještenja uzrokovano je situacijom povodom nedavnog otvaranja Shopping mall centra u Nikšiću na kojem je naša ustanova predstavljena kao dobitnik novčane donacije, dok je u međuvremenu utvrđeno da je donaciju dobila druga organizacija sličnog naziva i djelovanja”, objasnili su oni.

 Ovakvu situaciju su, kako dodaju, imali i sa novčanom donacijom Shopping centra „Kamelija“ – Kotor, kao i donacijom Lovćen osiguranja namijenjenu osiguranju kombi vozila za prevoz korisnika. 

"Stoga, koristimo priliku da poručimo da mediji i javnost u pisanju saopštenja i poziva navode pun naziv ustanove, organizacije, NVO i institucije, kada su u pitanju ne samo donacije, već i konkursi, projekti, pozivi za javni rad i slično”, apelovali su oni.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:20
  6.6.2020.

  Iz Mitropolije crnogorsko primorske je danas saopšteno da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori na udaru. Zahtijevaju da se prekinu sudski procesi koji se vode protiv episkopa budimljansko nikšićkog Joanikija, sveštenstva i vjernog naroda, “jer su ovi postupci poljuljali i onako slabo povjerenje između Države i Crkve, narušeno izglasavanjem neustavnog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i produbili podjele i sveopštu krizu u društvu, potvrđujući da u Crnoj Gori odavno ne važe podjednako zakoni za sve”.

 • 15:27
  6.6.2020.

  Crnogorska policija je prošle godine utvrdila da je blizu 14 hiljada vozača bilo pod dejstvom alkohola.

 • 13:30
  6.6.2020.

  Podnošenje zatjeva za legalizaciju bespravno podignutih objekata nije oročeno, odnosno nema zastarijevanja. To je ključna novina u prijedlogu izmjena zakona o planiranju i izgradnji, koji je Vlada usvojila u četvrtak.

 • 12:36
  6.6.2020.

  Iščekujući početak turističke sezone, zaposleni u Parku prirode “Piva“ realizovali su niz aktivnosti kako bi spremno dočekali turiste i omogućili im što ugodniji i sigurniji boravak na teritoriji opštine Plužine. Nadzornici Parka obilazili su teren, čistili su smeće, i ono što ih posebno obradovalo je činjenica da je iz godine u godinu primjetna manja količina smeća.