Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
09:03
2.7.2020.

Milović: Izdato oko 2.500 prekršajnih naloga, sve češće intervencije po prijavi građana

U prvoj polovini ove godine Komunalna policija izdala je 2.456 prekršajnih naloga u oblasti saobraćaja, od čega je 45 zbog parkiranja na javnim površinama.


Kako je kazao načelnik te službe, Novica Milović u navedenom periodu izvršena su 2.782 komunalna nadzora i isto toliko zapsinika o komunalnom nadzoru.

“Služba je postupila po velikom broju zaprimljenih prijava od strane građana”, istakao je Milović.

Komunalne policije je u prvoj polovini 2020. godini izdala četiri prekršajna naloga za formiranje divljih deponija i dala naloge za uklanjanje više deponija koje su formirane u užem i širem gradskom jezgru.

Kako je naveo Milović, izdata su i tri prekršajna naloga za korišćenje komunalnog objekta suprotno namjeni, kao i dva prekršajna naloga za prekop bez odobrenja nadležnog sekretarija.

“Zbog nestavljanja rešenja i dokumentacije na uvid komunalnom policajcu izdata su dva prekršajna naloga”, kazao je on.

Takođe, pruženo je više asistencija lokalnim organima, posebno gradskom Azilu u cilju uklanjana pasa lutalica sa ulice i Javno komunalnom preduzeću prilikom uklanjnja različitih grafita sa javnih i drugih površina.

U vrijeme epidemije izvršeno 512 kontrola

U periodu sprovođenja i kontrole mjera, donesenih od strane Naconalnog koordinacionog tijela (NKT) u borbi protiv koronavirusa ova služba je sprovodila u nekoliko slučajeva, kako je kazao, i represivne mjere kada su lica procesuirana u skladu sa zakonom ili predmeti proslijeđeni drugim nadležnim državnim organima.

“Službenici Komunalne policije izvršili su 512 kontrola vezano za sprovođenje mjera  NKT u periodu koronavirusa. Ova služba je veoma aktivno učestvovala u  okalnom štabu opštine Nikšić i dala veliki doprinos u borbi protiv koronavirusa”, ocijenio je načelnik.

Dva naloga za prekoračenje buke

Takođe, kako ističe Milović, kontrole su vršene i u ugostiteljskim objektima.

“Vezano za radno vrijeme ugostiteljskih objekata, emitovanje muzike i buke iz ugostiljskih objekata izdato je šest prekršajnih naloga za nepoštovanje radnog vremena, te dva prekršajna naloga zbog prekoračenja buke”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, prethodni period je bio veoma aktivan i težak zbog same borbe protiv veoma nepredvidivog i opasnog  virusa, ali ocjenjuje da je zadovoljan učinjenim.

“Trenutno stanje komunalnog reda možemo cijeniti veoma dobrim. Želimo istaći odličnu komunikaciju i odnos sa našim sugrađanima, koji nam je obostrano od veliko značaja u daljem radu i unapređenju cjelokupnog stanja u našem gradu. Služba komunale policije će i u narednom periodu pružiti svoje maksimume, pripremiti se za eventualni povratak i drugi talas virusa kao i za sve druge bezbjednosne aktivnosti”, zaključio je načelnik ove opštinske službe.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:34
  13.8.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:08
  13.8.2020.

  Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uništio je 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila, prikupljenih tokom 2018. i 2019. godine.

 • 14:13
  13.8.2020.

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i NVO Zeleni centar, danas je na području Studenačkih glavica organizovala akciju suzbijanja ambrozije.

 • 13:53
  13.8.2020.

  U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima.