Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
16:05
3.12.2021.

Nikšićani osumnjičeni za prevare u iznosu preko 62.000 eura

Službenici Uprave policije su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli krivičnu prijavu protiv četiri osobe Specijalnom državnom tužilštvu zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.


"Krivična prijava je podnesena protiv S.D. (30) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i dva krivična djela prevara, protiv N.D. (29) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i pet krivičnih djela prevara u pokušaju. Krivična djela kriminalno udruživanje, dvije prevare i četiri prevare u pokušaju se stavljaju na teret V.L. (27) iz Nikšića, a za krivična djela kriminalno udruživanje, prevara i dvije prevare u pokušaju se sumnjiči M.V. (29) iz Nikšća", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Tokom izviđajnog postupka utvrđeno je da su osumnjičeni izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na štetu više pravnih lica sa područja Njemačke i Austrije.

"Naime, navedena lica su na štetu pravnih lica iz Njemačke i Austrije, sumnja se, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava kod poslovnih banaka, stekli protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 62.762 eura, odnosno oni su putem  falsifikovanih fax naloga, sa računa više pravnih lica iz Njemačke i Austrije  otvorenih kod poslovnih banaka, lažnim nalozima za plaćanje, sa računa banaka iz Njemačke i Austrije, prenosili na svoje račune u Crnoj Gori - svrha uplate „pomoć porodici“, navedena novčana sredstva i nakon prispijeća sredstava na račune u cijelosti gotovinski podigli. Pored ovih, „uspjelih”, transakcija izvršenih na prevaran način, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava, navedena lica su na isti način izvršila više pokušaja transfera novčanih transakcija u iznosu od oko 70.000 eura, sa računa pravnih i fizičkih lica iz Austrije i Njemačke, koji su osujećeni ažurnošću službenika poslovnih banaka kod kojih su ova lica imala otvorene račune", dodaje se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:50
  17.1.2022.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:31
  17.1.2022.

  Dva beživotna tijela, djevojke rođene 1994. godine i muškarca rođenog 1988. godine izvučena su iz Slanog jezera, kod Vrtačke brane, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

 • 13:05
  17.1.2022.

  Sjutra pa sve do kraja 2022. godine, Komunalna policija će, u zajedništvu i saradnji civilnim sektorom koji se bavi zaštitom dobrobiti životinja na teritoriji opštine Nikšić, sa kojim je već sprovedeno više zajedničkih aktivnosti u slučajevima kršenja odredbi Odluke o držanju kućnih ljubimaca, sprovoditi akciju “Čitač”.

 • 09:48
  17.1.2022.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a vidljivost je dobra, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).