Autor: onogost.me
Foto: ALFA Centar
11:22
14.12.2019.

NVO Izvor života: Nagrada ALFA Centra najdraža

Nevladina organizacija Izvor života jedna je od dobitnika ovogodišnje Nagrade za volonterizam, koju je dodijelio ALFA Centar.


Iako su dobitnici velikog broja nagrada, kako je ispred NVO Izvor života kazala Konstantina Maraš, ta priznanja su samo podstrek da se bore i dalje i istraju u svojim borbama.

Ipak, kako je istakla, ova nagrada je posebna.

"Najdraža je nagrada ALFA Centra jer dolazi od fondacije koju je osnovao naš Šime koji mi je bio vjetar u leđa kada sam ja počinjala da se bavim humanitarnim radom", iskrena je ona.

Kako je podsjetila Maraš, NVO Izvor života osnovana je 2017. godine, a do sada su imali čak 100 akcija.

"Nas je pet u organizaciji i nije nam ni teško ni naporno da postignemo sve ono što želimo. Trenutno radimo na izgradnji kuće porodici Radulović. To bi trebalo da bude ubrzo završeno i Viktor će konačno sa braćom useliti u novu kuću u kojoj neće biti straha za njegovo zdravlje", najavila je Maraš.

U sličnom tempu nastavljaju i dalje.

"I prije osnivanja NVO imali smo akciju podjele novogodišnjih paketića, tako da već petu godinu nastavljamo sa tim. Pripremamo akciju u kojoj će članovi i neki od korisnika naše kuhinje donirati krv. Planiramo da adaptiramo još četiri kuće i to se mora što prije uraditi", zaključila je Maraš.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:08
  18.1.2020.

  Vlada Republike Slovačke dodjeljuje kandidatima iz Crne Gore stipendije, na osnovu bilateralnog sporazuma potpisanog između Ministarstva obrazovanja, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

 • 15:05
  18.1.2020.

  Visoki predstavnici vlada oko 80 zemalja svijeta, za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja, danas su u Berlinu razmatrali kako trgovina hranom i uslugama u poljoprivredi može doprinijeti postizanju sigurnosti hrane za rastuću svjetsku populaciju, poboljšanju kvaliteta ishrane i zdravlja ljudi, povećanju prihoda poljoprivrednika i podsticanju održivijeg sistema ishrane u cilju očuvanja planete.

 • 12:32
  18.1.2020.

  Univerzitet Crne Gore će raspisati novi oglas za dodjelu novčanih sredstava - kredita za rješavanje stambenih potreba zaposlenih, nakon što je juče Stambena komisija donijela Odluku o poništenju prethodno datog oglasa, objavljenog 30. decembra 2019. godine, uz ovlašćenje Upravnog odbora.

 • 11:24
  18.1.2020.

  Nakon organizovanih radnji na devastaciji energetskih objekata u Beranama i privođenja pravdi počinilaca tih djela, posljednjih dana se sličan scenario ponavlja na području Cetinja i Nikšića, saopštili su iz CEDIS-a.