Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
19:25
6.4.2020.

Objavljen javni poziv za inovatore i preduzetnike u borbi protiv COVID-19

Suočavajući se sa izazovom kakav sa sobom nosi COVID-19, Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) je, uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), objavila poziv za inovatore i preduzetnike pod nazivom „Healing Solutions for Tourism Challenge“, kojim ih poziva da predlože nova rješenja za oporavak sektora turizma od COVID-19.


“Činjenica je da su zbog pandemije virusa korona milioni radnih mjesta širom svijeta u riziku, jer je turizam teže pogođen nego bilo koji drugi sektor. Stoga je UNWTO uključila inovacije u svoj odgovor na pandemiju. Ovim se pozivaju inovatori i preduzetnici da dostave ideje koje mogu pomoći turističkom sektoru da ublaži uticaj pandemije i pritom pokrene brz oporavak”, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Pobjednici na javnom pozivu biće pozvani da svoje ideje prezentuju predstavnicima vlada više od 150 država. Oni će takođe dobiti pristup inovacijskoj mreži UNWTO-a, koja uključuje stotine start- up kompanija i vodećih preduzeća iz sektora turizma.

Rok za ponošenje prijava je 10. april, a više informacija je moguće pronaći na OVOM linku.

Ostale vijesti iz kategorije