Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
13:41
2.6.2020.

Objavljen konkurs za stipendije za doktorska istraživanja

Ministarstvo nauke Crne Gore treću godinu zaredom objavilo je konkurs za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori.


Kako je saopšteno iz resora, stipendija se dodjeljuje na period do tri godine, a obuhvata besplatnu školarinu, mjesečne troškove za doktoranda u neto iznosu od 700 eura i troškove istraživanja do 10.000 eura u bruto iznosu na godišnjem nivou.

“Doktorandi kroz ovaj program stipendiranja treba da postignu značajne rezultate, imaju intenzivnu saradnju sa istraživačkim timom, putem mobilnosti ojačaju veze istraživačkog tima sa međunarodnim partnerima ili partnerima u privredi i ojačaju kapacitete kako bi mogli da pripremaju aplikacije za EU fondove za istraživanje i inovacije”, navode iz Ministarstva.

Zainteresovani kandidati i potencijalni mentori mogu iskazati interesovanje za stipendiju prijavljavanjem na portalu "Naučna mreža" (www.naucnamreza.me) do 25. juna do 14 sati, a podnošenje prijava se vrši preko portala "Naučna mreža" i na adresu Ministarstva nauke do 10. jula do 14 sati.

“Želimo istaći da se za samo dvije godine broj doktoranada u Crnoj Gori značajno povećao. Upravo ovim programom podrške mladim doktorandima zadržavamo sjajne mlade ljude u zemlji, a to najbolje pokazuje podatak da smo 2017. godine imali 100 doktoranada, za godinu dana taj broj se uvećao za 27, dok je 2019. godine Crna Gora imala ukupno 141 doktoranda”, kazali su iz Ministarstva.

Detalje konkursa kao i prijavni obrazac zainteresovani kandidati mogu pronaći na zvaničnoj veb stranici Ministarstva nauke.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:21
  20.9.2020.

  Drugog dana od kada je lokalni Krizni štab krenuo u pojačanu kontrolu i nadzor, stigle su i prve kazne za ugostitelje zbog nepoštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

 • 09:02
  20.9.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća uglavnom po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 22:28
  19.9.2020.

  Nikšićka policija uhapsila je Bojana Bijelovića (36) koji se sumnjiči da je večeras oko 21h, u hipermarketu Voli, preko puta gradskog parka, izvršio oružanu pljačku, tokom koje niko nije povrijeđen, saznaje portal Onogošt. 

 • 19:21
  19.9.2020.

  Podsjećajući se na 20. septembar 1991. kada je na svečanom zasijedanju na Žabljaku, Skupština Republike Crne Gore donijela odluku da zaštita životne sredine bude jedan od stubova u trasiranju puta budućeg razvoja, sa podjednakim i nespornim uvjerenjem nakon 29 godina ukazujemo da naš dalji pravac održivog razvoja nema alternativu, saopšteno je iz MORT-a povodom 29. godina od proglašenja Crne Gore za ekološku državu.