Odbačena prijava protiv Kovačevića

screenshot
 • Autor onogost.me
 • 30.11.2023. u 11:54
Nikšićko Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsjedika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da je povrijedio ugled Crne Gore.

 

Tužilac Dejan Đorojević je u dopisu upućenom advokatu Savi Kostiću podsjetio da su protiv Kovačevića krivične prijave u julu ove godine podnijeli policija i Aleksandar Zeković iz Podgorice, a zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore.

“Nakon završenog izviđaja u predmetu našao sam da ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio predmetno krivično djelo ili drugo krivično djelo za koje se godini po službenoj dužnosti“, naveo je Đorojević.

Kovačević je na Fejsbuku napisao da mu je drago da u poljuljanim institucijama sistema “još uvijek postoje oni koji mogu da se odupru pritiscima i odlučuju po pravu i pravdi”.

“U vremenu kada kriminalni klanovi kupuju osuđujuće presude za protivnike bivšeg režima DPS-a, kada mene i moje prijatelje prate i tajno fotografišu pripadnici tih klanova praveći planove kako da nam naude dobro je znati da se nije otišlo toliko u propast da se zbog položaja prsta na ruci ide pred sud. Sama činjenica da se o ovome raspravljalo i da je određeni medijski lobi držao jedan ovakav “slučaj” u centru pažnje a da se onda kada su nam ugroženi životi to preleti kao da se nije desilo ništa govori dovoljno o tome u kakvom se problemu naše društvo nalazi. Hvala svima koji su mi u svemu ovome pružili podršku. Naša borba se nastavlja”, napisao je Kovačević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
  Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.