Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
20:04
20.2.2020.

Održana litija ulicama Nikšića

U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je u našem gradu održana litija, kojoj je prethodio moleban u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog.


Vjernici, predvođeni monaštvom i sveštenstvom, i večeras su se okupili na Trgu slobode gdje je besjedu održao Protojerej stavrofor Radojica Božović.

"Optužuju nas, učesnike ovih svetih molebana za izdaju otadžbine kao da mi ne znamo da na svijetu ne postoji zločin strašniji i sramniji od izdaje vjere i otadžbine. Od nas neka se ne plaše. Mi smo na plemenitom putu a onaj ko je na takvom putu, kako kaže Dostojevski 'ako i malim koracima, stići će do cilja'. Ovi koraci kojim hodimo svih ovih dana jesu u fizičkom smislu mali, ali će se pokazati kao najblagosloveniji hod kojim smo hodili u životu", poručio je Božović.

Podsjećamo, molitvene litije održavaju se od 31. decembra kao vid protesta prema Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, koji je usvojen u drugoj polovini decembra.

Nakon Božića litije se održavaju četvrtkom i nedjeljom.

Iz Eparhije budimljansko-nikšićke su ranije saopštili da će to činiti dok se sporni Zakon ne povuče.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:12
  10.4.2020.

  Epidemiološka situacija u Nikšiću je znatno povoljnija, jer posljednjih par dana nijesu zabilježeni novi slučajevi obolijevanja od korona virusa, istaknuto je na danas održanoj sjednici Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti na kojoj je analizirana trenutna epidemiološka i socijalna situacija u našem gradu.

 • 11:18
  10.4.2020.

  U Crnu Goru danas stižu dvije isporuke sa više od pet tona medicinske opreme, najavio je predsjednik Vlade Duško Marković.

 • 10:20
  10.4.2020.

  Crnogorska kulturna mreža uputila je zamolnicu predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da založi svoj autoritet da se građanima Nikšića kojima je potrebna pomoć obezbijede paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama, saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

 • 09:59
  10.4.2020.

  Zbog kršenja mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja od 19 do 5h, pripadnici CB Nikšić su u našem gradu krivično procesuirali 6 osoba, saopšteno je iz Uprave policije.