Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvorena rekonstruisana dionica Jasenovo Polje- Vidrovan

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 05.07.2024. u 11:27
Rekonstrukcija dionice magistralnog puta Nikšić–Plužine, od Jasenovog Polja do Vidrovana, je završena.

Izvođač radova nikšićka firma Mehanizacija i programat a.d posao je obavila 70 dana prije roka.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović, kazao je da ovaj projekat može poslužiti kao primjer poštovanja ugovornih obaveza u našoj zemlji koji bi trebalo da slijede i ostali.

"Polovinom novembra smo počeli sa radovima na rekonstrukciji ove dionice i danas, dva mjeseca ranije, projekat je završen. To je praksa koju želim da imamo u Crnoj Gori, to sam najavljivao više puta i ovo je pokazatelj da se može. Sa završenim radovima na ovoj dionici, stanovnici Nikšića i Crne Gore dobili su modernu saobraćajnicu koja će povećati nivo usluge i bezbjednosti saobraćaja na ovom putnom pravcu", kazao je Radulović nakon svečanog puštanja dionice u rad.

Ugovorena vrijednost radova iznosila je četiri miliona 565 hiljada eura sa PDV-om. Radovi su započeti 10. novembra prošle godine, a rok za završetak dionice ugovorom je predviđen na 10 kalendarskih mjeseci.

Stručni nadzor radova obavila je podgorička firma Geotechnics projects & consulting d.o.o.

Direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović ističe da je 5,6 kilometara duga dionica sada u potpunosti prilagođena savremnim saobraćajnim potrebama.

"Radovi su obuhvatili potpunu rekonstrukciju dionice magistralnog puta M-3: Jasenovo Polje – Vidrovan, sa kompletno novom kolovoznom konstrukcijom, proširenjem postojeće saobraćajnice na 7,10 metara širine, potpunom rekonstrukcijom raskrsnica na Jasenovom Polju i Vidrovanu, sanacijom i zaštitom postojećih putnih kosina, izgradnjom novih potpornih konstrukcija i sanacijom postojećih potpornih zidova, kao i izgradnjom novog sistema za prihvat atmosferskih voda sa kolovoza", pojasnio je Vuksanović.

Svečanom puštanju u rad ove izuzetno važne dionice, prisustvovali su i potpredsjednik Vlade, Momo Koprivica, predsjednik opštine Nikšić, Marko Kovačević i predsjednik SO Nikšić, Nemanja Vuković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  9

  1. Tatjana Sekulić

   Svaka im čast !!! Profesionalno i kvalitetno,a mi imamo “sreću” sa nekim crnjacima iz Bara da nam rekonstruišu dionicu preko Martinića ,biće to novo “zidanje Skadra “🙃😢

  2. Постоји ли неко да је пао на ову фору? Намјестили Душану Ђуровићу посао, уградили се и на крају ништа. Све исто само шо су без икакве потребе разбијали она брда около пута.

  3. Sramota! Bavili ste se samodva mjeseca putem koji i nije bio za rekonstrukciju, a da ste rekonstrisali, ni po jada! I to sve na ustrb puta Kuside- Niksic. da li neko u Crnoj Goti zna kako je stanovnicima koji zive od Manitovca do Vitalca.?????? Bez trotoara, bez rasvjete, sa jurcanjem preko dozvoljene brzine, bez puta za bicikliste i pjesake, ilu najprometnijem dijelu u toku sezone, evo tacno godinu dana!!???? Da li Opstina Niksic i nadlezni Sekretarijat ima sluha da na ovom dijelu postavi bar reflektore, do zavrsetka, ako ga ikad bude, rekonstrukcije!????? Stanovnici bi trebali, sto i namjeravaju ,da blokiraju put, da niko ne moze proci, pa nek se ostane za sprdnju, dok im je zivot u opasnosti od neuslova u kojima zive…

  4. Zasto ne objavljujete komentare nezadovoljnog stanovnistva iz ulica koje obuhvataju dionicu Kuside -Niksic!!!!!????

  5. Put je, kako rekoše, bezbedniji i brži. Konačno i ona raskrsnica Plužine -Žabljak da bude kako treba. Svaka čast! Mehanizacija i programat zaista kvalitetno rade sve puteve. To je veoma bitno, nebitno je ko je za koga glasao i za koga će glasati.

  6. Cudno da imate dva komentara, a nezadovoljni narod Kapinog polja pise, ali ne, vi selektivno objavljujete komentare! i vi gradski portal!?

  7. Neka prodju od Kapinog pola do Vitalca da vide kako se gradi put,da vide katastrofu .Upravo je mjestanin jednog sela objavio slike vodovoda na toj divnoj dionici,na ovom portalu.I posle pričaju kako rade i završavaju…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.