Autor: onogost.me
Foto: rtcg.me
13:11
11.6.2019.

Preminuo Kosta Milović, prvi internista kardiolog u CG

U Nikšiću je juče u 94. godini preminuo primarijus dr Kosta Milović, istaknuti ljekar, direktor nikšićke bolnice i Medicinskog centra u Nikšiću u tri mandata i dugogodišnji načelnik Internog odjeljenja bolnice u Nikšiću.

 


Kosta Milović rođen je 1926. godine u Grahovcu, gdje je završio osnovnu školu, a zatim i srednje obrazovanje u nikšićkoj gimnaziji, koje je prekinuo Drugi svjetski rat u kojem je učestvovao u NOR-u, a zatim nakon rata završio svoje školovanje. Medicisnki fakultet u Sarajevu upisao je 1947. godine i diplomirao kao 13-ti u svojoj generaciji.

Milović je bio prvi rukovodilac i ljekar "male" bolnice u Velimlju zajedno sa doajenom crnogorske medicine dr Nikom Miljanićem.

Kasnije prelazi u Nikšić, gdje je u tri mandata bio direktor Opšte bolnice u Nikšiću, kao i objedinjenog Medicinskog centra u Nikšiću.

Bio je višedecenisjki načelnik Internog odjeljenja Opšte bolnice u Nikšiću, sve do penzionisanja 1990. godine.

Zbog svoje spremnosti da u svako doba pomogne pacijentima u narodu je ostao poznat kao "doktor koji je liječio i znanjem i melemnim riječima".

Dobitnik je više priznanja, među kojima su: Trinaestojulska nagrada, Medalja zasluga za narod i Orden rada sa zlatnim vijencem.

Sahrana Koste Milovića će se obaviti u rodnom Grahovcu sjutra godine u 15h.

 

Izvor: rtcg.me

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:28
  11.11.2019.

  U Crnoj Gori puši 35,4 odsto odrasle nacije, dok je još 17 odsto nekada tokom života konzumiralo duvanske proizvode, ponovili su nadležni povodom Nacionalnog dana kontrole duvana.

 • 16:58
  11.11.2019.

  Savjet MZ Župa Nikšićka, u saradnji sa Crvenim krstom Nikšić, OŠ "Dušan Bojović" i Savjetom roditelja od sjutra, pa do petka 15. novembra organizuje sabirnu akciju prikupljanja osnovnih životnih namirnica.

 • 15:15
  11.11.2019.

  Ministarstvo kulture Republike Bugarske, povodom velikog bugarskog praznika „Dana narodnih prosvjetitelja“ koji se obilježava 1. novembra, nagradilo je veći broj istaknutih djelatnika i institucija za njihov doprinos razvoju i popularizaciji bugarske kulture. Kao jedini stranac, ove godine nagrađen je i Dragan B. Perović, istaknuti crnogorski intelektualac i enciklopedista.

 • 14:32
  11.11.2019.

  Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Stevo Popović danas je javno čestitao studentkinji Jovani Peković  na osvojenoj  tituli evropske prvakinje u džudou do 23 godine, najvećem uspjehu koji bilježi istorija crnogorskog džudoa u ovoj kategoriji.