Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:41
28.5.2022.

Pristigla 43 zahtjeva za naknadu štete

Nikšićku opštinu prije nekoliko dana zahvatilo je veliko nevrijeme praćeno gradom, a iz Opštine najavljuju da će 30. maja opštinska Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda početi da obilazi zasade na kojima je pričinjena šteta.


U brojnim selima uništeni su usjevi, voćnjaci, plastenici, dok je nekima grad napravio štetu na automobilima i vratima.

Kako su kazali iz Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetništvo Opštine Nikšić, u čijoj nadležnosti su poslovi vezani za poljoprivredu, do juče su pristigla 43 zahtjeva za naknadu štete, a očekuje se da ih pristigne još, piše portal Dnevno.

Upravo zbog toga, ne mogu da preciziraju kada se mogu očekivati rezultati procjene štete.

“Koliko će vremena biti potrebno za rad Komisije zavisiće od broja zahtjeva”, kazali su iz Sekretarijata.

Pojašnjavaju da na nivou Opštine Nikšić postoji stalna komisija koja, nakon elementarne nepogode, postupa po zahtjevima građana za utvrđivanje štete.

“Komisija će početi da obilazi zasade na kojima je nastupila šteta u ponedjeljak, 30. maja, o čemu će sačiniti pojedinačne zapisnike. Nakon što obiđe sva domaćinstva koja su podnijela zahtjev, Komisija sačinjava zbirni izvještaj koji prosljeđuje na dalje postupanje Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na državnom nivou”, saopštili su iz Sekretarijata.

Izvor: Dnevno.me

Ostale vijesti iz kategorije