Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
17:30
3.4.2020.

Prvozaraženi pacijent iz Nikšića stabilno

Pacijent u Nikšiću koji je bio kandidat za respirator sad je već stabilno. On se u prvom aktu prezentovao kao veoma težak pacijent i naginjao ka mehaničkoj ventilaciji, saopšteno je na današnjem presu Nacionalnog koordinacionog tima.


Danas tokom dana direktor Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša kazao je da u Nikšiću imaju tri klastera i da ispituju nihove kontakte, dodajući da je u našem gradu urađen veliki broj testiranja.

„Koliko je tačno u Nikšiću testirano i iz kog klastera ne mogu odgovoriti, ali svakako taj upit možemo tražiti od naše mikrobiološke labaratorije i od epidemiološke službe da daju taj podatak“, naveo je on.

Podsjetimo, prvi slučaj obolijevanja od virusa korona u našem gradu otkriven je prije dva dana. U pitanju je pacijent rođen 1957. godine u Nikšiću i smješten je na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice Nikšić.

Ranije juče otkriven je drugi slučaj obolijevanja od koronavirusa u Nikšiću. U pitanju je 47-godišnja ženska osoba, a i ona se nalazi na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice Nikšić i dobro se osjeća, dok je tokom jučerašnjeg dana otkriven i treći slučaj koji je bio pozitivan na virus korona. U toku dana potvrđena su još dva pacijenta, čime je ukupan broj oboljelih na teritoriji Nikšić- pet.

Prema saznanjima portala Onogošt od koronavirusa u Nikšiću oboljela je jedna muška i četiri ženske osobe.

U Crnoj Gori je od početka dešavanja, od koronavirusa oboljelo 160 osoba.

Slučajevi po opštinama su:

Podgorica: 73

Tuzi: 34

Bar: 12

Ulcinj: 9

Andrijevica: 7

Bijelo Polje: 6

Budva: 4

Herceg Novi: 5

Nikšić: 5

Tivat: 2

Danilovgrad: 3

Ostale vijesti iz kategorije