Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:14
27.2.2020.

Razvojni centar: Promocija vodiča “Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva“

Grupa za podršku jednoroditeljskim porodicama Udruženja “Roditelji” predstaviće drugo, dopunjeno izdanje vodiča “Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva“.


Promocija će se održati večeras u 18h u prostorijama Igračkoteke i razvojnog centra Nikšić, u OŠ “Luka Simonović”.

Na promociji vodiča će govoriti Ivana Dukić, Udruženje "Roditelji" – koorinatorka Tima za podršku jednoroditeljskim porodicama i Maja Živković - advokatica iz Tima za podršku jednoroditeljskim porodicama.

Drugo, dopunjeno izdanje vodiča “Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva” nastalo je u okviru projekta "Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć", čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji je finansiralo Ministarstvo pravde.

Vodič je nastao u cilju informisanja roditelja u dijelu formalnih, pravnih i administrativnih procedura koji prate sve faze razvoda, te svih izazova samohranog roditeljstva i usklađivanja odnosa među bivšim partnerima, prije svega u cilju zaštite djece.

“Svi zajedno imamo isti cilj, da proces razvoda braka bude završen što bezbolnije, brže, kako bi se život djece što prije normalizovao i kako bi se cijela porodica što prije privikla na nove okolnosti. Završetkom braka prestaje naša bračna uloga, ali ne i roditeljska, jer roditelji ostajemo cijelog života”, kazala je Dukić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:02
  2.4.2020.

  S obzirom na aktuelnu situaciju u državi i stanje opšte ugroženosti stanovništva, kao i na činjenicu da je velikom broju građana na teritoriji opštine Nikšić potrebna pomoć jer se nalaze na ivici ekonomskog i socijalnog ponora, Opštinski odbor Demokrata Nikšića uputio je donaciju u prehrambenim proizvodima Crvenom krstu, Narodnoj kuhinji i drugim udruženjima koja se staraju o ugroženoj populaciji, navodi se u saopštenju pomenute partije.

 • 11:49
  2.4.2020.

  Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru je Osnovnom sudu u tom gradu podnijelo optužni predlog protiv Nikšićanina zbog sumnje da je prekršio mjere zabrane donijete za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

 • 09:45
  2.4.2020.

  U Crnoj Gori potvrđeno je 17 novih slučajeva koronavirusa. Time je broj oboljelih porastao na 140, kazao je epidemiolog IJZ Senad Begić. Među novooboljelim, jedan slučaj je iz Nikšića.

 • 09:44
  2.4.2020.

  Policija je zbog kršenja mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja od 19,00 do 05,00 krivično procesuirala 31 osobu, saopšteno je iz Uprave policije.