Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:18
28.5.2020.

Reformisani model master studija na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje pomak u kvalitetu

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore studenti će po prvi put ove godine upisivati reformisani model dvogodišnjih master studija (3+2).


Dekan Fakulteta, prof. dr Stevo Popović, je kazao da ima pozitivna očekivanja od reformisanih studija te da se nada da će biti pomaka i u kvalitetu rada, što je bio primarni cilj reforme, ali i u zainteresovanosti studenata da nastave usavršavanje nakon osnovnih studija.

„Planirani broj mjesta za upis je usvojen na Vijeću Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, i to na postdiplomskim master akademskim studijama Fizička kultura i zdravi stilovi  života 20 studenata koji bi bili finansirani iz budžeta, i na postdiplomskim master akademskim studijama Sport, fitnes i turizam, 10 studenata, takođe finansirani iz budžeta“, najavio je dekan Popović.

S obzirom na to da još uvijek ima studenata koji završavaju specijalističke studije po starom programu, a to će biti slučaj i ove godine, pitanje raspisivanja konkursa za jednogodišnje magistarske studije, na koje imaju zakonsko pravo, našlo se, takođe na dnevnom redu sjednice Vijeća fakulteta, dodao je on.

Vijeće fakulteta definisalo je da broj studenata na postdiplomskim magistarskim akademskim studijama Fizička kultura bude 10 samofinansirajućih studenata, dok će na postdiplomskim magistarskim primijenjenim studijama Fizičko vaspitanje djece biti raspisan konkurs za upis 10 samofinansirajućih studenata.

"Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, s obzirom na to da nismo imali mnogo studenata na magistarskim studijama prethodnih godina, uz činjenicu da idu i besplatne dvogodišnje studije, broj kandidata neće biti veliki ove godine", zaključuje Popović.

Na osnovu rješenja Ministarstva prosvjete Crne Gore, iz 2017. godine, licencom je dozvoljen broj od 70 studenata za master akademski studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života, te 70 studenata za master akademski studijski program Sport, fitnes i turizam, obima po 120 ECTS.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:57
  15.7.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

   

 • 15:20
  15.7.2020.

  Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uvažio je preporuku Savjeta za građansku kontrolu rada policije da se novinarima, fotoreporterima i snimateljima dodijele fluorescentni prsluci za oznakom “Press”.

 • 14:44
  15.7.2020.

  U Nikšiću je potvrđeno 13 novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa, čime je broj zaraženih porastao na 74, saopšteno je na današnjoj sjednici Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti.

 • 12:31
  15.7.2020.

  Tokom prethodnog perioda, u situaciji kada se cijelo društvo bori sa epidemijom koronavirusa i kada je naglasak na povećane mjere opreza i zaštite zdravlja svih građana, Pivara “Trebjesa” podržala je ugostiteljske objekte i njihove zaposlene širom Crne Gore, donacijom ukupno 6.000 maski, navode iz ove kompanije.