Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:26
15.4.2019.

Učenici OŠ “Olga Golović” posjetili “Plantaže 13. jul” i Lipsku pećinu

OŠ “Olga Golović” već šestu godinu u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i sa kompanijom “Plantaže 13. jul” organizovala je edukativni izlet za učenike petog razreda.


Cilj izleta je, kako su istakli iz škole, da učenici razvijaju ekološku svijest o pozitivan odnos prema prirodi.

“Organizovanje izleta dio je aktivnosti usmjerenih na edukaciju najmlađe populacije o poljoprivredi i turizmu, važnosti i potencijalima koje ovi sektori imaju u crnogorskoj ekonomiji, u smislu prepoznavanja šansi za uspješan biznis o zapošljavanju mladih ljudi”, kazali su oni.

Učenici su posjetili Podgoricu - Vinski podrum Šipčanik, „Vidikovac“, dio vinograda i maslinjaka; vodopad rijeke Cijevne, zatim i Lipsku pećinu na Cetinju.

Na ovom uzbudljivom izletu pretile su ih učiteljice Nađa Lalatović, Mira Raičević, Rada Popadić, Marija Bijelić, zatim asistent Viktor Rašković i nastavnik Radoje Stanić.

“Predstavnici tehnologije i marketing službe „Plantaža“ djeci su dočarali priču o nastanku grožđa, procesu proizvodnje vina i njegovog odležavanja u buradima”, naveli su iz škole i dodali da su mnogo naučili o lokalitetima koje su obišli.

Ostale vijesti iz kategorije