Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:26
15.4.2019.

Učenici OŠ “Olga Golović” posjetili “Plantaže 13. jul” i Lipsku pećinu

OŠ “Olga Golović” već šestu godinu u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i sa kompanijom “Plantaže 13. jul” organizovala je edukativni izlet za učenike petog razreda.


Cilj izleta je, kako su istakli iz škole, da učenici razvijaju ekološku svijest o pozitivan odnos prema prirodi.

“Organizovanje izleta dio je aktivnosti usmjerenih na edukaciju najmlađe populacije o poljoprivredi i turizmu, važnosti i potencijalima koje ovi sektori imaju u crnogorskoj ekonomiji, u smislu prepoznavanja šansi za uspješan biznis o zapošljavanju mladih ljudi”, kazali su oni.

Učenici su posjetili Podgoricu - Vinski podrum Šipčanik, „Vidikovac“, dio vinograda i maslinjaka; vodopad rijeke Cijevne, zatim i Lipsku pećinu na Cetinju.

Na ovom uzbudljivom izletu pretile su ih učiteljice Nađa Lalatović, Mira Raičević, Rada Popadić, Marija Bijelić, zatim asistent Viktor Rašković i nastavnik Radoje Stanić.

“Predstavnici tehnologije i marketing službe „Plantaža“ djeci su dočarali priču o nastanku grožđa, procesu proizvodnje vina i njegovog odležavanja u buradima”, naveli su iz škole i dodali da su mnogo naučili o lokalitetima koje su obišli.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:26
  17.7.2019.

  Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) obezbjedilo je pravnu i psihološku pomoć za sve novinare, fotoreportere i snimatelje zbog teških uslova rada i stresnog posla, na kome su meta napada i prijetnji, saopštili su iz tog udruženja.

 • 10:40
  17.7.2019.

  Od 9. jula su vozne karte za destinacije u Crnoj Gori poskupile. Iz Željezničkog prevoza tvrde da su karte skuplje 15 procenata.

 • 10:21
  17.7.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni.

 • 09:05
  17.7.2019.

  Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite počeće danas, a za tu svrhu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 6.752.455,16 eura, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalnog staranja.