Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
09:21
20.9.2020.

Za dva ugostiteljska objekta izdate novčane kazne zbog nepoštovanja mjera

Drugog dana od kada je lokalni Krizni štab krenuo u pojačanu kontrolu i nadzor, stigle su i prve kazne za ugostitelje zbog nepoštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).


Ugostiteljski objekat lociran u Njegoševoj ulici sankcionisan je za pravno lice u iznosu od 2.000 eura i za odgovorno lice u pravnom licu sa 500 eura.

„Ugostiteljski objekat lociran na Trgu Slobode sankcionisan je od strane Komunalne policije zbog prekoračenja dozvoljenog nivoa buke izdavanjem prekršajnih naloga u iznosu od 2.000 eura za pravno lice i 500 eura za odgovorno lice u pravnom licu. Takođe, za isti objekat zbog nepoštovanja mjera donesenih od strane NKT-a biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka gdje je minimalna kazna 2.500 eura“, naveo je rukovodilac Kriznog štaba Novica Milović.

U slučaju ponavljanja prekršaja, ističe, sankcionisanim ugostiteljskim objektima biće zabranjen rad.

Milović je pozdravio odnos ostalih ugostitelja u Nikšiću, koji su, kako navodi, pokazali visok nivo odgovornosti i profesionalizma otkazivanjem žurki i svirki uživo, dok su pabovi u Nikšiću obustavili rad do daljnjeg.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Nikšiću, najavljuje, nastaviće sa pojačanim kontrolama.

„Takođe, apelovao bih na građane da svedu svoje obaveze i aktivnosti na minimum. Predmet kontrole će i dalje biti javne površine i nošenje maski, iako je stanje po tom pitanju znatno popravljeno“, ocjenjuje rukovodilac štaba.

Lokalni Krizni štab opštine Nikšić, koji čine Komunalna policija, Uprava policije, Sekretarijat za inspekcijski nadzor, Turistička inspekcija, inspekcija rada i inspekcija za bezbjednost hrane, a pojačani republičkim turističkim inspektorima dva dana aktivno sprovode pojačane kontrole zbog teške situacije sa koronavirusom u našoj opštini.

Ostale vijesti iz kategorije