Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bibliotekar preporučuje – “Fama o biciklistima”

bibliotekar
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2019. u 06:11

"Fama o biciklistima" je najznačajnije knjizevno djelo Svetislava Basara, i spada u deset najboljih romana koji zaslužuju a nijesu dobili NIN-ovu nagradu.

“Fama o biciklistima” je priručnik ljudske ludosti dovedena na nivo nauke, a njen autor je neko ko živi preko puta ludnice i nosi ludačku košulju sa kravatom, da se ne bi ofirao”, Branko Kukić

Odlomak:

“U mističnom  redu “Male braće” evanđeoskih biciklista Ružinog krsta ima malo podataka. Postoji samo jedan opipljiv dokument – Bazelski pergament – na kome se, pored teksta o kome će biti reči, nalazi grb: starinski velosiped iz čijeg se upravljača uzdiže krst s devizom GENS VNA SVMVS, ali to lako može biti i falsifikat. Neki autori, poput Herberta Majera, u celosti odbacuju ideju o postojanju takvog reda. S druge strane, ništa manje pouzdani istrživači, među kojima se ističe autoritet Karla Gustava Junga, postojanje reda ne dovode u pitanje.”

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom 30 godina od premijere, monodrama "Bizmismen", u izvođenju glumca Voja Krivokapića, biće izvedena večeras na pozorišnoj sceni sale "Zahumlja" sa početkom u 19 časova.