Autor: onogost.me
Foto: Gitar fest Nikšić
08:08
24.9.2021.

Božo Vrećo večeras u Nikšićkom pozorištu

Poznati izvođač, autor i kompozitor sevdalinki iz Bosne i Hercegovine, Božo Vrećo nastupiće večeras u Nikšićkom pozorištu, na završnici 16. Međunarodnog festivala gitare.


Istakao se, kako kažu organizatori, među muzičkim pionirima novije generacije kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor sevdalinki.

„Lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom izaziva svojim neobičnim glasom i vizualnim identitetom oluje entuzijazma i inspiracije kod publike; a dokaz su rasprodate poznate koncertne sale širom Evrope i svijeta“.

Koncert je zakazan u 20 časova, a cijena karte iznosi 10 eura i može se rezervisati pozivom na biletarnicu Nikšićkog pozorišta, na broj telefona 040 213 566. 

Gitar fest prije četiri noći tradicionalno je otvoren koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom španskog dirigenta Ikera Sancheza Silve. Kao solista na gitari iste noći nastupao je Marcin Kuzniar iz Poljske. Druge večeri festivala publika je imala priliku da sluša brazilskog umjetnika - Yamandu Costa, koji je dočarao muziku ove južnoameričke zemlje. Treću noć festivala obilježio je nastup mladog mađarskog gitariste Marcella Nickmanna, a publika je imala priliku da sluša učenike i studente gitare.

Nikšićki Gitar fest realizuje NVO „Anagastum Guitar Society“, uz podršku Muzičkog centra Crne Gore, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, Opštine Nikšić i JU „Nikšićko pozorište“. Nikšićki festival sa Međunarodnim takmičenjem gitarista u Tivtu pod pokroviteljstvom su Evropske unije, dio su platforme Euro Strings - European Guitar Festival Collaborative, koja se jednim dijelom finansira iz budžeta EU programa Kreativna Evropa. Projekat predstavlja partnerstvo gitarskih festivala iz Evrope koji su fokusirani na davanje podrške mladim talenatima na festivalima i pružanje mogućnosti novim klasičnim gitaristima da dopru do šire međunarodne publike. Od ove godine NGF je postao i “zeleni festival” što znači da svoje postojanje usklađuje sa principima očuvanja životne sredine.

Ostale vijesti iz kategorije