Autor: onogost.me
Foto: Cinema 213
10:14
4.12.2021.

Četiri filma danas u Cinemi 213

Ove subote u bioskopu Cinema 213 prikazaće se četiri filma.


Dan će u 14.45 časova otvoriti “Enkanto magični svijet”.

Komedija "The French dispatch of the liberty, kansas evening sun" će se prikazati u 16.30 časova. Novinarske lične i profesionalne priče publikuju se u "Francuskoj depeši". Ovaj film je svojevrsna oda novinarima i novinarstvu smještena u ispostavu američkog magazina u izmišljeni dvadesetovjekovni francuski gradić.

Drama "Kelti" na repertoaru je u 18.30. Režiju potpisuje Milica Tomović, a scenario Tanja Sljivar i Milica Tomović. Zima 1993. Bil Klinton je izabran za predsjednika, Odri Hepbern je umrla. Ratovi u kojima se socijalistička Jugoslavija raspala i dalje traju... Nastavljaju se u Bosni i Hrvatskoj. Beograd je pod sankcijama i inflacija prijeti da postane hiperinflacija. Majka se budi na dan rođendana mlađe ćerke i mora da joj pomogne da sve pripremi. Čeka je kuvanje, gosti i prljavi sudovi. Posle cijele godine koliko nije imala seksualne odnose sa suprugom, majka uvodi samozadovoljavanje u svoju svakodnevicu.

Komedija "Deset u pola" posljednja je na repertoaru i prikazuje se u 20.30. Režiju za film radio je Danis Tanović. Sarajevo, maj 2021. godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još uvijek traje, ali ipak – dolazi ljeto i postoji nada da bi se stvari mogle, barem na kratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe poznata influenserka iz Zagreba koja kaže da je došla da pojede „najbolje ćevape u Sarajevu“, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao, nakon prve uslužene mušterije, priiuštiti sebi zadovoljstvo prve jutranje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ali ne samo Enesovog i Izinog, nego u cijelom gradu. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Ostale vijesti iz kategorije