Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:48
23.9.2021.

Danas počinje Jesenji sajam knjiga “Anderva book”

Jesenji sajam „Anderva book“ – Nikšić, u organizaciji Narodne biblioteke „Njegoš“ i Opštine Nikšić, zvanično će biti otvoren danas u Sportskom centru, a trajaće do ponedjeljka, 27. septembra.


U okviru petodnevnog programa posjetioci će biti u prilici da isprate bogat i raznovrstan kulturni sadržaj – od naučnih i stručnih radionica i okruglih stolova, promocija, književnih večeri, do razgovora sa istaknutim stvaraocima.

Već od 10 časova sajam, će biti otvoren za posjetioce, dok je svečano otvaranje zakazano za 19 časova, nakon kojeg će biti upriličen nastup gitarskog dua Srđan Bulatović & Darko Nikčević.

Radno vrijeme Sajma je od 10 časova do 21 sat.

Sajam je zamišljen i kao prilika da se pored izdavača iz naše zemlje i regiona, kao i institucija koje imaju izdavačku djelatnost publici predstave i mnogi nagrađivani pisci, univerzitetski profesori i proučavaoci književnosti iz zemlje i regiona u propratnom dijelu programu koji je bogat i raznovrstan i afirmiše sadržaje iz oblasti nauke, obrazovanja i umjetnosti.

Sajam se realizuje u okviru manifestacije "Septembarski dani - Nikšić 2021" i Nikšićke kulturne scene 2021.

Sajam će biti organizovan u skladu sa važećim mjerama donesenim u cilju suzbijanja pandemije COVID – 19.

Ulaz je slobodan.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:04
  29.11.2021.

  "21. maj - dan proveden u kampu ABC protekao je uz veliku dozu nervoze. Znali smo da nam ne ostaje mnogo vremena za "napad" na vrh. Potajno smo se nadali da bi baš današnji dan bio pogodan za izlazak na vrh, jer je na današnji dan obnovljena nezavisnost Crne Gore, ali su se nadanja raspala u paramparčad, jer smo shvatili da smo svjetlosnu godinu bili daleko od cilja..."

 • 09:15
  29.11.2021.

  Na završnoj večeri 17. Međunarodnog festivala glumca večeras u 20 časova na sceni Nikšićkog pozorišta biće izvedena predstava “Bolivud”, teatra Komedija iz Skoplja, koju je po tekstu Maje Pelević, režirala Nataša Poplavska.

 • 14:37
  28.11.2021.

  Valter Benjamin (15. jul 1892 — Portbou, 27. septembar 1940) filozof, sociolog, teoretičar kulture, prevodilac, književni kritičar, esejista, jedan o najvažnijih intelektualaca dvadesetog vijeka. Stvarao je tokom najtežeg perioda moderne evropske istorije: užasa Prvog svjetskog rata, turbulencija Vajmarske republike i uspona fašizma.

 • 08:21
  28.11.2021.

  U okviru 17. “Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2021”, večeras u 20 časova biće izvedena predstava “Usamljeni zapad” Narodnog pozorišta Rapublike Srpske iz Banja Luke, koju je po tekstu Martina Mekdone, režirala Belinda Božičković.