Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Film “Majka Mara” večeras u Nikšićkom pozorištu

Poster
  • Autor onogost.me
  • 24.10.2024. u 08:03
Igrani film „Majka Mara“ u režiji Mirjane Karanović, biće prikazan u sali Nikšićkog pozorišta večeras, u 20 sati. Program se realizuje u okviru mini revije manjinskih crnogorskih koprodukcija.

Film je svjetsku premijeru imao na Pulskom filmskom festivalu. Dobitnik je specijalnog priznanja žirija Federacije filmskih kritičara Evrope i Mediterana (FEDORA). Crnogorski koproducent na filmu „Majka Mara“ je naš istaknuti reditelj, čiji je film „Supermarket“ ovogodišnji naš kandidat za Oskara, Nemanja Bečanović (VHS Production).

U svom drugom rediteljskom poduhvatu, Mirjana Karanović je u ostvarenju „Majka Mara“ jedna od scenaristkinja, a tumači i glavnu ulogu.

“Majka Mara: Mara, uspješna poslovna žena i samohrana majka, skrhana je preranom smrću svoga sina Nemanje. Emotivno se otuđuje i odbija komunikaciju sa porodicom i prijateljima. Nakon što upozna Milana, Nemanjinog bliskog prijatelja, u odnosu sa njim pronalazi utjehu i mir. Kako se njih dvoje zbližavaju otkrivaju sve više činjenica o Nemanjinom životu i smrti što Mari pruža priliku da se suoči sa sopstvenim životom i emocijama”, piše u najavi filma.

Cijena ulaznice iznosi tri eura.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – drama “The apprentice- Priča o Trampu” i akcija “Venom 3: Posljednji ples”.
    U Nikšićkom pozorištu večeras, u 20 časova, biće izvedena predstava „Utopija danas”, nastala u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, SKC Novi Sad, Bitef teatra, KC Grad (Beograd) i “Trinidada” (Novi Sad).