Autor: onogost.me
Foto: Poster/Nikšićko pozorište
08:12
28.5.2022.

Kabare "Čeznem da vam kažem" u Nikšićkom pozorištu

Poetsko muzički kabare "Čeznem da vam kažem", prvaka drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorada Damjanovića biće izveden večeras u 20 sati u Nikšićkom pozorištu. 

 


U kabareu učestvuju Nataša Radovanović, sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Pavle Joksimović, pijanista i specijalni gosti: Mina Lazarević, Iva Štrljić i Stevan Piale.

"Poetsko muzički kabare "Čeznem da vam kažem" rodio se kao želja da se na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika sjeti i oživi sjećanja na neka druga vremena, kojih se uglavnom sjećamo sa sjetom", piše u najavi programa.

Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Damjanović, provešće publiku kroz uspomene na djetinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Svaka od cjelina, upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obilježila periode o kojima će glumac govoriti, ali i najvažnijim pjesmama, koje predstavljaju bisere srpske poezije. 

Program ovog kabarea, pored njegove centralne priče, prati anđeoski glas Nataše Radovanović, kao jedne od najzapaženijih diva Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će pjevati pop, evergrin i džez pjesme koje su obilježile sve generacije. 

"Čeznem da vam kažem" je duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas. Priča svih nas, ispričana i otpjevana kroz riječi onih na koje smo najviše ponosni kao što su Vasko Popa, Desanka Maksimović, Jovan Dučić, Miroslav Antić…

Cijena ulaznice je pet eura, a mogu se kupiti od 10 do 20 časova na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

Informacije i rezervacije na brojeve telefona 069 490 198 i 067 932 231.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:40
  3.7.2022.

  Gabrijel Hose Garsija Markes (šp. Gabriel José García Márquez; rođen 6. mart 1928, umro 17. aprila 2014) je bio kolumbijski pisac, novinar, izdavač i politički aktivista. Rodio se u gradu Arakataka, departman Magdalena. Uglavnom je živio u Meksiku i Evropi. Najveći dio vremena provodio u gradu Meksiko Siti.

 • 08:13
  3.7.2022.

  Animirana komedija "Malci 2- Gruov početak", horor "Crni telefon” i drama "Elvis" danas su na repertoaru bioskopa Cinema 213.

 • 08:01
  2.7.2022.

  Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su tri filma.

 • 08:04
  1.7.2022.

  Na repertoaru bioskopa Cinema 213 danas su tri filma.