Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marija Popović najbolja recitatorka u Crnoj Gori

19021470_1374751222606887_1902256072_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.06.2017. u 06:40

Na državnom takmičenju recitatora, koje je održano u Beranama, učenica Prve srednje stručne škole Marija Popović osvojila je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola.

Marija je na takmičenju govorila pjesmu Vesne Parun „Ropstvo“, a do uspjeha je stigla uz pomoć profesorice Ane Delić, koja je pripremala.

Za osvojeno prvo mjesto pripale su joj  knjige, diploma i novčana nagrada.

U ovoj kategoriji takmičila se i Lejla Bećirović iz iste škole, koja je imala zapažen nastup, a bila je pobjednica opštinskog takmičenja koje je prethodno organizovano.

Na recitatorskoj smotri u Beranama takmičili su se i učenici od VI do IX razreda, gdje je Nikšić predstavljao Janko Kankaraš iz OŠ ”Braća Labudović”, a u kategoriji najmlađih (I, II, III, IV i V razred) Ivona Garčević iz OŠ ”Olga Golović”.

Oni su imali zapažene nastupe i dobili pohvale žirija u sastavu: glumac CNP-a Simo Trebješanin - predsjednjik, glumac iz Berana Vlatko Dragović i animator kulturnih dešavanja u beranskom Centru za kulturu i inicijator državnog takmičenja recitatora, Gorica Ćulafić.

''Recitatori iz našeg grada na prethodna tri državna takmičenja osvajali su druga i treća mjesta, pa smo posebno zadovoljni što je osvojeno mjesto, koje je nedostajalo zadnjih godina'', naveli su iz Dječjeg saveza Nikšić koji je tradicionalno organizovao opštinsko takmičenje u recitaciji i odlazak u Berane uz pomoć JP Vodovod i kafića “Amici” koji su finansijski izašli u susret, kao i Odjeljenja granične bezbjednsoti koje je obezbijedilo prevoz.

U Beranama su nastupili prvoplasirani recitatori sa dvadeset i tri opštinska takmičenja i dva prvoplasirana sa Festivala recitatora koji su se direktno plasirali za državno.

U sve tri kategorije takmičio se ukpno 51 takmičar. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.