Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:06
15.9.2021.

Nikšićko pozorište: Predstava “Kuc, kuc, ima li koga?”

U sali Nikšićkog pozorišta danas, u terminima od 10, 12 i 14 časova, biće odigrana predstava za djecu “Kuc, kuc, ima li koga?”, autorski projekat Željka Aleksića.


U predstavi igraju: Milena Martić, Željko Aleksić i Ana Aleksić, a scenografiju su uradili Ljerka Hribar i Nebojša Joković.

Ova duhovita pozorišna predstava bavi se prevazilaženjem raznih strahova kod djece.

Kako djeca prolaze kroz određenu fazu razvoja, tako se mijenjaju predmeti, situacije i likovi koji izazivaju strah. Zanimljivim glumačkim etidama i interakcijom predstava je uspjela da umanji značenje straha i da sticanjem iskustva, pokaže da veliki broj neopravdanih strahova isčezne sam po sebi.

Likovi u predstavi su: djevojčica Ivana, dobri strašilo Apćiha i gospodin Vićentije – dobri duh. Scenografiju čine različita vrata kroz koje naši junaci prolaze i nailaze na svijet mašte i igre. Djevojčica Ivana prolazi kroz misteriozna vrata i nailazi na uplašenog Strašila koji se priprema za maskembal, praveći masku viteza. Zajedno, njih dvoje, iza drugih vrata nailaze na dobrog ali usamljenog duha Vićentija, koji postaje najsrećniji duh na svijetu jer je konačno dobio prijatelje.

Predstava je rađena u produkciji teatra Maximus Art iz Beograda, a igra se u organizaciji JU Nikšićko pozorište u okviru manifestacije "Septembarski dani - Nikšić 2021" i Nikšićke kulturne scene 2021.

Predstava je poklon Opštine Nikšić i JU Nikšićko pozorište nikšićkim prvacima za srećan i uspješan početak školovanja.

Igranje predstave biće usklađeno sa važećim mjerama donesenim u cilju suzbijanja pandemije Covid-19.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:40
  22.10.2021.

  Porodična animacija “Nepopravljivi Ron”, naučna fantastika “Dina” i biografski film "Toma" danas su na repertoaru bioskopa Cinema 213

 • 08:03
  22.10.2021.

  Predstava „Ifigenija“, po Euripidovoj „Ifigeniji u Aulidi“, rađena u produkciji Centra za kulturu Kolašin sa koproducentima Centrom za kulturu “Vojislav Bulatović – Strunjo” Bijelo Polje i NVO “Korifej teatar” iz Kolašina, biće izvedena večeras, u 20 časova, u Nikšićkom pozorištu.

 • 08:35
  21.10.2021.

  Ove sedmice u bioskop Cinema 213 stižu četiri nova filma – porodična animacija “Nepopravljivi Ron”, naučna fantastika “Dina”, kao i drame “Poslednji dvoboj” i “Poslije zime”.

 • 08:22
  21.10.2021.

  U Gradskoj kući večeras, sa početkom u 19h, biće upriličeno veče posvećeno J. V. Geteu i O. Vajldu pod nazivom "Fantazmagorija i onostrano”.