Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava ”Nobelovci”

nobelovci
Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 16.05.2016. u 06:14

U sali Nikšićkog pozorišta biće večeras izvedena predstava "Nobelovci", koju je po tekstu Obrada Nenezića režirao Goran Bulajić.

Predstava će početi u 20 časova, a igraju: Jovan Krivokapić, Ana Vučković, Gordana Mićunović, Petar Novaković i Emir Ćatović.

Rađena je u koprodukciji JU Nikšićko pozorište i JU "Zahumlje", a izvodi se u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Autor muzike je Rajko Kadović, scenografiju potpisuje Anka Gardašević, a kostimografiju Jelena Đukanović.

''Nobelovci" su futuristička, duhovita drama koja odslikava kako mentalitet i mediokriteti mogu da uguše genijalca u našem društvu. "Nobelovci" su onaj mnogobrojni sloj društva koji prvi skače na nevine, a koji prvi odustaje od krivih, jer ih uvijek neko drži na povodcu raznih marki - socijalnih, nacionalnih, vjerskih, političkih. Kod "Nobelovaca", važi zakon jačega i njima nije čojstvo braniti drugoga od sebe, niti junaštvo braniti sebe od drugog, iako su im usta puna Njegoša'', rekao je dramaturg Bulajić.

Ulaz na predstavu je slobodan, kao poklon Opštine Nikšić građanima Nikšića povodom obilježavanja decenije od obnove nezavisnosti Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci