Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pet nagrada za gimnazijalce na Festivalu dramskih amatera

  • Autor onogost.me
  • 22.06.2022. u 06:13

Učenici Gimnazije "Stojan Cerović" učestvovali su na ovogodišnjem Festivalu dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju, i sa svojom predstavom ,,Besmrt u Kopenhagenu" osvojili čak pet vrijednih nagrada.

Autor drame je učenik Vukić Antović, uloge tumače naši maturanti — Matija Gredić, Andrea Drašković, Mina Milović, Srđan Nenezić, Petar Vujović i Anja Barović, a njihov mentor je profesorica Velika Perutović.

Na ovogodišnjem festivalu takmičilo se jedanaest predstava iz Crne Gore, a u toj konkurenciji učenici nikšićke škole su osvojili sljedeće nagrade: Vukić Antović — za najbolji dramski tekst i za originalni rediteljski rukopis i scensko istraživanje; Matija Gredić — za najboljeg mladog glumca; Andrea Drašković — za izuzetno glumačko ostvarenje i Srđan Nenezić — za bravuru ,,Suad Zaimović Strela”.

Savjet festivala je Gimnaziji ,,Stojan Cerović” uručio posebnu zahvalnicu za učešće na festivalu.

“Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorki na izuzetnim postignućima”, naveli su iz te škole.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.