Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sonji Milatović nagrada za najoriginalniju ljubavnu pjesmu

86496852_1426603474337307_7421600541416882176_n
Privatna arhiva
  • Autor Marija Vujovic
  • 18.02.2020. u 07:14

Na XIX javnom konkursu ljubavne “Pjesme nad pjesmama” koji je Klub umjetničkih duša povodom Dana zaljubljenih raspisao na temu “Ljubavi”, naša sugrađanka, mlada, talentovana pjesnikinja Sonja Milatović, osvojila je književnu nagradu za najoriginalniju ljubavnu pjesmu.

Ona je već navikla na nagrade u Mrkonjić Gradu, ali ovog puta priznanje je stiglo u kategoriji “Afirmisani pjesnici” za pjesmu “Nijesam ti rekla da te volim”.

“Učešće na ovom konkursu je postalo tradicionalno i ostalo neizmjerno dragocjeno, ako u obzir uzmemo da je ovo već treća godina da dobijam neku od nagrada. Do ove godine sam se takmičila u kategoriji “Mlade nade ljubavnog pjesništva”, međutim, ovogodišnja nagrada je posebno važna, jer je došla nakon nadmetanja u kategoriji “Afirmisani pjesnici”, kazala je Sonja za naš portal.

Priznanje za najoriginalniju ljubavnu pjesmu u konkurenciji od 1.500 pjesama, kako je rekla, zaista ohrabruje, ali i obavezuje da već sjutra bude bolja nego što sam bila danas u ovome što radi.

“Od tri pjesme koje su se slale na konkurs, od mojih “Nijesam ti rekla da te volim”, “Umjesto posvete”, “(Ne)promašen život”, prva je prepoznata kao ta koja je dostojna nagrade na međunarodnom nivou”, ističe ona.

Ono što je zanimljivo, kako kaže, jeste i činjenica da je pjesma nastala nekoliko godina unazad.

“Zaista se nijesam nadala da će ona biti povod za ovu nagradu, ali, naravno, ponosna sam i srećna. Ovo je zaista velika stvar u svijetu nas mladih pjesnika. Pjesma skriva poruku da izgovorite uvijek “Nedostaješ mi..”, izustite “Volim te..”, kažete “Hvala..”, jer od svih sila, od svih vojski, od svih vjera ovog svijeta, ljubav je najčistija, najiskrenija, najmoćnija sila, vojska, vjera”, poručuje Sonja za kraj.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom 30 godina od premijere, monodrama "Bizmismen", u izvođenju glumca Voja Krivokapića, biće izvedena večeras na pozorišnoj sceni sale "Zahumlja" sa početkom u 19 časova.