Autor: onogost.me
Foto: CGO
12:57
10.5.2022.

CGO: Ministarstvo vanjskih poslova da poništi sve nevažeće diplomatske i službene pasoše

Podaci Centra za građansko obrazovanje (CGO) iz marta 2022. ukazuju kako je u Crnoj Gori važeće 669 diplomatskih i 159 službenih pasoša.


“Ovi pasoši izdati su u skladu sa Uredbom o licima kojima se izdaje diplomatski i službeni pasoš, odnosno, u određenim slučajevima, po odobrenju ministara vanjskih poslova”, navode u CGO.

Na bazi dostupnih podataka, CGO cijeni da je značajan broj tih lica, a najmanje 131, zadržalo diplomatski ili službeni pasoš suprotno propisima, odnosno da su isti ostali važeći i po prestanku njihovih funkcija, a za nekoliko takvih pasoša nije jasan ni osnov sticanja.

“CGO poziva Ministarstvo vanjskih poslova da ove spiskove ažurira i poništi diplomatske i službene pasoše za sva lica koja nemaju osnov da ih više koriste, kad već oni koji su dobili te pasoše nisu bili dovoljno odgovorni da ih sami vrate prestankom osnova korišćenja”, poručuju iz ove NVO.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  27.6.2022.

  Premijer Dritan Abazović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

 • 10:19
  25.6.2022.

  Bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično su objavili da osnivaju Pokret "Evropa sad!".

 • 08:57
  22.6.2022.

  Od pojedinih (ne)ljudi nijesam ni očekivao nešto više! Nadam se da u redovima odbornika aktuelne lokalne vlasti ima onih koji vide dalje od funkcija, te da će pomoći transfer vlasti zbog zaustavljanja daljeg propadanja Nikšića, naveo je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović reagujući na izjavu predsjednika SNP Vladimira Jokovića da u ovom trenutku ta partija neće rušiti vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju.

 • 20:10
  21.6.2022.

  Glavni odbor SNP-a je dao jednoglasnu podršku Opštinskom odboru Berana i prihvatio njihov stav da se u ovom trenutku ne ruši vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju, zaključak je sa sjednice koja se večeras održala u Beranama.