Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CKM: Gest poslanika DF-a je čin nepoštovanja države

oooo
SCREENSHOT YOUTUBE
  • Autor onogost.me
  • 14.05.2016. u 09:04

“Crnogorska kulturna mreža najoštrije osuđuje ponašanje poslanika Demokratskog fronta prema crnogorskom premijeru, bez obzira kako se on zvao, i iz koje političke partije dolazio. Gest poslanika je pokazatelj da oni ne poštuju državu, niti njene visoke funkcionere, što se ne dešava prvi put”, navodi se u saopštenju te NVO.

Kako se dodaje,  do sada su više puta NVO organizacije i političke partije vrijeđale crnogorske premijere, a zato nijesu bili sankcionisane, što je, kako zaključuju, dokaz nemoći države i njenih institucija da zaštiti sebe.

“ Da se kojim slučajem neki građanin sličnim riječima obratio nekom od trojice najvažnijih državnih funkcionera (predsjednik, premijer i predsjednik Skupštine), bi bio automacki sankcionisan. To je pokazatelj da građani i političari, kada je u pitanju zakon, nijesu isti.  Svaki građanin, pa i poslanik nije obavezan da bude saglasan sa politikom koju vodi premijer, ali je obavezan da ga uvažava, jer je on personifikacija izvršne vlasti”, ističe se u saopštenju CKM-a i navodi da  se, u danima kada Crna Gora obilježava deceniju nezavisnosti ,svijetu šalje ružna slika, i to od izabranih predstavnika naroda.

“ Očigledno je da pojedini poslanici  nijesu spremni da Đukanoviću oproste doprinos koji je dao obnovi crnogorske nezavisnosti, za koju oni nijesu vjerovali da će iščekati deceniju”, ističe se u saopštenju.  

U CKM-u žale što, umjesto da budu jedinstveni, i u svečarskoj atmosferi dočekaju najznačajniji datum koji naša domovina obilježava, poslanici opozicije animozitete prema Premijeru iskazuju na način što parlament pretvaraju u “cirkus”, misleći da ih je narod birao da ga predstavljaju na način što če raditi na rušenju ugleda države i institucije Skupštine, koja je nažalost sve osim mjesta za parlamentarizam i dijalog.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.