Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
11:47
29.11.2019.

Demokrate: Pružićemo punu pravnu, političku i nadasve ljudsku podršku radnicima Metalca

Nakon kašnjenja zarada radnicima Metalca, uprava te firme danas je najavila da radnicima neće biti isplaćene novembarske zarade, a četrdeset dvojici radnika je danas uručen otkaz. Status ostalih radnika je neizvjesan do sljedeće nedjelje, iako ni oni ne znaju kakva ih sudbina čeka. Ovakvim činjenjem grubo je pogaženo ustavno pravo na rad kojim se štite radnici, smatraju iz Opštinskog odbora Demokrata Nikšić.


Radnici Metalca, kojima je rečeno, kako navode Demokrate, da zaborave pošteno zarađenu novembarsku zaradu, oktobarsku će primiti tek u decembru i to sa 15 dana kašnjenja u odnosu na dogovoreni rok.

“Skandalozna je činjenica da poslodavac, umjesto da radnicima isplati ono što su, ni malo lakim radom, zaradili, on uručuje otkaze i ostavlja četrdeset dvije porodice bez mjesečnih primanja”, dodaju iz tog OO.

Ističu da podaci da Nikšić ima 5,8 hiljada zaposlenih manje u odnosu na 2003. godinu i da je za oko 2.000 penzionera više nego zaposlenih, te da su jedini vidovi smanjenja stope nezaposlenosti protivustavna brisanja sa Biroa rada lica koja nijesu uspjela pronaći radno mjesto, uz masovne odlaske kako mladih ljudi, tako i cijelih porodica u inostranstvo, najbolje govore o dramatičnosti situacije u Nikšiču.

Ipak to aktuelne vlasti, ni lokalnu ni državnu, kako navode, ne interesuje “pa se agonija radničke klase u Nikšiću nastavlja i to u najsurovijem obliku”

“Demokrate će pružiti punu pravnu, političku i nadasve ljudsku podršku radnicima Metalca u borbi za ostvarenje njihovih prava i zaštite ljudskog dostojanstva”, poručili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:37
  13.7.2020.

  Danas su članovi Asocijacije mladih SNP Nikšić, uz prisustvo predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića, predsjednika OO SNP Nikšić Nenada Markovića i koordinatora za izbore Mladena Milovića, položili vijence na spomeniku strijeljanim rodoljubima na Trebjesi, te na spomenicima Ljubu Čupiću, Stojanu Kovačeviću i Novaku Ramovu.

 • 08:13
  13.7.2020.

  Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Nikšić, Ivan Mitrović čestitao je 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

 • 13:06
  12.7.2020.

  Demokratska Crna Gora, Demos, Nova ljevica, Partija penzionera, invalida i restitucije, kao i Društvo za istraživanje politike i političke teorije, donijeli su odluku o formiranju građanskog bloka i uspostavljanju predizborne koalicije u susret nastupajućim parlamentarnim izborima.

 • 10:00
  11.7.2020.

  Podnošenje izbornih lista Državnoj izbornoj komisiji (DIK) počinje danas, a za verifikaciju izborne liste potrebno je da bude podržana potpisima 4.261 birača.