Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
11:47
29.11.2019.

Demokrate: Pružićemo punu pravnu, političku i nadasve ljudsku podršku radnicima Metalca

Nakon kašnjenja zarada radnicima Metalca, uprava te firme danas je najavila da radnicima neće biti isplaćene novembarske zarade, a četrdeset dvojici radnika je danas uručen otkaz. Status ostalih radnika je neizvjesan do sljedeće nedjelje, iako ni oni ne znaju kakva ih sudbina čeka. Ovakvim činjenjem grubo je pogaženo ustavno pravo na rad kojim se štite radnici, smatraju iz Opštinskog odbora Demokrata Nikšić.


Radnici Metalca, kojima je rečeno, kako navode Demokrate, da zaborave pošteno zarađenu novembarsku zaradu, oktobarsku će primiti tek u decembru i to sa 15 dana kašnjenja u odnosu na dogovoreni rok.

“Skandalozna je činjenica da poslodavac, umjesto da radnicima isplati ono što su, ni malo lakim radom, zaradili, on uručuje otkaze i ostavlja četrdeset dvije porodice bez mjesečnih primanja”, dodaju iz tog OO.

Ističu da podaci da Nikšić ima 5,8 hiljada zaposlenih manje u odnosu na 2003. godinu i da je za oko 2.000 penzionera više nego zaposlenih, te da su jedini vidovi smanjenja stope nezaposlenosti protivustavna brisanja sa Biroa rada lica koja nijesu uspjela pronaći radno mjesto, uz masovne odlaske kako mladih ljudi, tako i cijelih porodica u inostranstvo, najbolje govore o dramatičnosti situacije u Nikšiču.

Ipak to aktuelne vlasti, ni lokalnu ni državnu, kako navode, ne interesuje “pa se agonija radničke klase u Nikšiću nastavlja i to u najsurovijem obliku”

“Demokrate će pružiti punu pravnu, političku i nadasve ljudsku podršku radnicima Metalca u borbi za ostvarenje njihovih prava i zaštite ljudskog dostojanstva”, poručili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:01
  11.12.2019.

  Stotinu osamnaestogodišnjaka učlanjeno je u nikšićki DPS, saopšteno je iz te stranke. 

 • 15:14
  9.12.2019.

  Fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je to predviđeno propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda joj počast kazniće se novčanom kaznom od 700 do 2.000 eura.

 • 12:22
  9.12.2019.

  Nakon smrti Janka Vučinića, njegova borba ne samo što ne smije biti zaboravljena, njegova borba mora biti nastavljena. U duhu časnog i hrabrog života mog oca i njegove podnesene žrtve, odlučio sam da uz podršku iskrenih prijatelja i saboraca nastavim put gdje je Janka smrt zaustavila, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare novi predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

 • 11:48
  7.12.2019.

  Dr Ivana Radonić izabrana je juče na sastanku Izvršnog odbora Ženske alijanse OO DPS-a Nikšić, za koordinatorku Izvršnog odbora i tu funkciju će obavljati do održavanja Opštinske izborne konferencije ŽAD-a Nikšić.