Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
15:40
3.1.2020.

DPS Nikšić: Histerični pokušaj destabilizacije Crne Gore

Po ko zna koji put ovih dana svjedoci smo histeričnih pokušaja destabilizacije Crne Gore i izazivanja nemira od strane istih aktera, navodi se u saopštenju OO DPS-a Nikšić.


Dalje se ističe da povampireni nacionalizam, razulareni lideri DF-a, Demokrate bez kravata, obučeni u nacionalističke nošnje, opšta anticrnogorska kampanja iz okruženja i sve uz blagoslov SPC, pokušavaju unijeti nemir i podijeliti građansku Crnu Goru.

"Ostrašćene i zapaljive izjave da će neko nekom zabraniti da slobodno Iskazuje svoja vjerska osjećanja i pripadnost, da će neko uzeti crkve i manastire, obične su izmišljotine, sa jednom jedinom tendencijom – napraviti haos u Crnoj Gori. Pokušaj manipulacije najtananijim ljudskim osjećanjima i vjerom, je ono što uporno ovih dana čine dokazani ekstremisti iz DF-a, nacionalisti koji se kriju iza potpisa Demokrate, mediji, osvjedočeni neprijatelji Crne Gore i oni koji sebe smatraju božijim ljudima. I sve to zbog tobožnjeg neslaganja sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti", kaže se u saopštenju.

U nastavku se dodaje da svi dobro znamo da su osnovni razlozi destabilizacija Crne Gore, njenih institucija, zaustavljanje naprednih procesa i popravni nepoloženog ispita iz oktobra 2016.godine.

,,Na sreću, Crna Gora je stabilna i snažna država u kojoj svi imaju pravo na slobodu misli, govora i vjere, ali isto tako i država kadra da zaštiti svoj poredak i svoje građane od nasrtaja, ma od koga dolazili. Da nije po srijedi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, najbolje govori što u vrijeme blagih dana oni pozivaju građane na ulicu, truju mržnjom prema najbližima, umjesto da šalju poruke mira, pozivaju na suživot i njegovanje porodičnih vrijednosti", navodi se u saopštenju.

Iz OO DPS Nikšić pozvali su građane da u ovim blagim danima sačuvaju druge od sebe, pruže ruku različitostima, otvore svoje domove za prijatelje i komšije, a svoja srca za mir i praštanje.

,,Poštovani građani, neka vam naredni dani donesu ličnu i porodičnu sreću, a našoj Crnoj Gori napredak i prosperitet", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije