Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Nakon samo godinu dana, park na Krupcu zatvoren zbog grešaka u projektu i nadzoru

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 20.07.2024. u 14:19
Da nikšićka vlast niti šta zna raditi, niti zna realizovati projekte za koje i sredstva dobiju kao donaciju, potvrđuje i najnoviji skandal, a to je zatvaranje novootvorenog parka na Krupcu, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a.

“Naime, ideju prethodne vlasti za koju je bio urađen projekat, raspisan tender i izabran izvođač radova, nakon dolaska na vlast, aktuelna lokalna uprava i rukovodstvo EPCG, nijesu umjeli iskoristiti, pa su raskinuli ugovor sa izabranim izvođačem, uradili novi projekat i izabrali novog izvođača. Park je završen u novembu 2022. godine, a predat Opštini na gazdovanje u junu 2023. godine. Samo nakon godinu dana park se zatvara zbog grešaka u projektu i propusta nadzora koji je vršila direktorica Agencije za projektovanje i planiranje”, piše u saopštenju DPS-a.

Ovo je, kako dodaju, ko zna koji propust, ko zna koja greška i direktorice Agencije i kompletne lokalne uprave, i koliko će ih još napraviti u narednih šest mjeseci koliko su još na vlasti.

“Uložiti 250.000 eura u park koji je bio na raspolaganju građanima, posebno djeci svega godinu dana, potom zbog neadekvatnog projektovanja, a pogotovo nadzora danas biva zatvoren. Da imaju bar malo odgovornosti, lokalni vlastodršci bi istog momenta podnijeli ostavku zbog neznanja, neprofesionalizma, zakulisnih radnji kojim neprocjenjivu štetu nanose gradu i građanima”, zaključuje se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nakon ekološkog incidenta u Župi, do kojeg je došlo zakopavanjem više od 50 krava, uginulih od posljedica zaraze Kju virusom, u lokalitetu Bunić, na samo 100 metara od Liverovićkog jezera, opštinski odbor Građanskog pokreta URA Nikšić pozvao je nadležne lokalne i državne organe, da urgentno reaguju, te detaljno i transparentno obavijeste javnost i građane o pojedinostima cjelokupnog slučaja.
    Demokrate na čelu sa predsjednikom Opštinskog odbora Markom Mitrovićem sistemski uništavaju simbol grada pod Trebjesom - FK Sutjeska, na što je juče djelimično ukazao na pres konferenciji i doskorašnji trener Miljan Radović, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.