Evropski tim za Nikšić: Kovačeviću lako da opstaje na vlasti, dok god iza sebe ima Demokrate

Evropski tim za Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 10.02.2023. u 13:13
Evropski tim za Nikšić saopštio je da je skidanjem tačke sa dnevnog reda na današnjoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, kojom je bila predviđena rasprava i glasanje o Predlogu za razrješenje predsjednika Opštine Marka Kovačevića, samo je još jedna potvrda činjenice da između konstituenata nesrećno sklepane vlasti u našem gradu vlada međusobno nepovjerenje.

Predlog da se sa dnevnog reda ukloni tačka o razrješenju Kovačevića podržalo je 20 odbornika, dok je protiv bilo 17.

Iz Evropskog tima za Nikšić kazali su da su kao ljudi svjesni odgovornosti koju imaju predstavnici najvećeg dijela građanki i građana Nikšića u ovom domu, inicijativu za smjenu Kovačevića podnijeli zbog nepoštovanja Ustava, povrede suvereniteta i izdaje državnih interesa.

“Ali i zbog toga što je Kovačević nemilosrdno sve one koji su digli glas protiv sluganskog i podaničkog djelovanja od strane funkcionera iz Crne Gore u srpskom parlamentu izjednačio sa onima koji su pucali na dijete na Božić na Kosovu”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je jasno da je do dogovora, na relaciji Demokrate – Demokratski front, da ne izglasaju dnevni red došlo “zato što ovdje zajednički vrše vlast oni koji jedni u druge nemaju povjerenje i koji žive u strahu od toga da jedni drugima rade iza leđa”.

“Definitivno je da je zavladao bojazan da će Kovačević biti smijenjen, jer bi neko od odbornika ili odbornica iz redova vlasti mogao skinuti okove sa svojih ruku i glasati po sopstvenom nahođenju, a ne po partijskim direktivama. Uvažene građanke i građani, još se jednom ispostavilo kao tačno ono što smo odavno i znali, da je Kovačeviću lako da u Nikšiću opstaje na vlasti, dok god iza sebe ima tihe poslušnike i klimače glavom, Demokrate, koji su spremni da gaze i sopstveno dostojanstvo samo ne bi li dobili još koje uhljebljenje na lokalnom Budžetu”, zaključuje se u saopštenju Evropskog tima za Nikšić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Povodom medijskih navoda o povećanju broja birača u biračkom spisku Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšptilo je da je birački spisak povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazanih za 2. april 2023. godine, ostao nepromijenjen u odnosu na birački spisak po kojem je održan prvi krug izbora za Predsjednika Crne Gore 19. marta 2023. godine.
  Duh junaštva, genij rada, krasili ti divno lice, sjevernog mi kraja stražo - zdrav Nikšiću Perjanice! Ovom zdravicom Onogoštu, koju je prije više od 100 godina napisao kralj Nikola označićemo pobjedu nove, a stare Crne Gore! Naše Crne Gore!, kazao Jakov Milatović, kanidat za predsjednika Crne Gore pozdravljajući veliki broj građanki i građana na konvenciji u Nikšiću.