Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
19:32
29.7.2019.

Grb i Zastava će moći izuzetno da se upotrijebe kao robni ili uslužni žig

Grb i Zastava moći će, izuzetno, da se upotrijebe kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga na osnovu dozvole državnog organa nadležnog za poslove kulture.


To je predviđeno izmjenama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, koje su uvršćene u dnevni red tekuće sjednice parlamenta.

Te izmjene predložio je poslanik Demokratske partije socijalista Željko Aprcović. 

Grb i Zastava, kako se navodi, ne mogu se upotrijebiti kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga.

"Izuzetno, Grb i Zastava mogu se upotrijebiti kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga, uz prethodnu dozvolu od državnog organa nadležnog za poslove kulture", kaže se u obrazloženju.

 

Izvor: Mina

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:02
  23.8.2019.

  Ženska politička mreža (ŽPM), najavljuje kampanju "Vijek borbe za politička prava žena" u Crnoj Gori. Kampanju će, kako je saopšteno, obilježiti niz aktivnosti, povodom zahtjeva ŽPM da se unaprijedi izborno zakonodavstvo, i uvrsti set normi koje će omogućiti ostvarivanje političkih prava žena.

 • 12:20
  18.8.2019.

  Liberalna partija (LP) najoštrije je osudila skrnavljenje crkvene imovine i objekta Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću.

 • 08:13
  17.8.2019.

  Opštinski odbor Demokratske partije socijalista(DPS) Nikšić i Socijaldemokrate (SD), najoštrije su osudili, kako navode, sramni vandalski čin, kojim je oskrnavljen objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću.

 • 13:27
  4.8.2019.

  Lokalna uprava se u prethodnom periodu manje bavila političkim temama, a više životnim problemima i zahtjevima lokalnog stanovništva, bez obzira na političku pripadnost, nalazila je najbolja moguća rješenja za osnovna životna pitanja, kazao je predsjednik Plužina Mijuško Bajagić, na današnjoj Svečanoj sjednici povodom obilježavanja dana te opštine.