Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Grb i Zastava će moći izuzetno da se upotrijebe kao robni ili uslužni žig

178445_zastava-2_ls_0_1_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.07.2019. u 13:51

Grb i Zastava moći će, izuzetno, da se upotrijebe kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga na osnovu dozvole državnog organa nadležnog za poslove kulture.

To je predviđeno izmjenama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, koje su uvršćene u dnevni red tekuće sjednice parlamenta.

Te izmjene predložio je poslanik Demokratske partije socijalista Željko Aprcović. 

Grb i Zastava, kako se navodi, ne mogu se upotrijebiti kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga.

“Izuzetno, Grb i Zastava mogu se upotrijebiti kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga, uz prethodnu dozvolu od državnog organa nadležnog za poslove kulture”, kaže se u obrazloženju.

 

Izvor: Mina

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Državna izborna komisija do sada je održala 60 sjednica posvećenih izborima u Šavniku i donijela 120 rješenja kojima je naložila da OIK Šavnik donese odluku o ponavljanju izbora. Međutim, kada predsjednik OIK Šavnik zakaže sjednicu rezultat glasanja za odluku o ponavljanju izbora budu takvi (četiri glasa za i četiri uzdržana) da se odluka ne može donijeti, kazao je za Gradsku RTV Nikola Mugoša, predsjednik Državne izborne komisije.
Pristalice koalicije "Za budućnost Šavnika" upali su u prostorije lokalne samouprave kako bi spriječili održavanje sjednice šavničkog parlamenta koja je zakazana za 15 sat i 30 minuta, saznaje Portal RTCG u OIK-u.
U Nikšiću vlada mrkli mrak, i dok predsjednik Opštine Nikšić pokušava ućutkati opozicione poslanike i odbornike, svjedočimo njegovom neznanju, neprofesionalizmu i rezultatima zakulisnih radnji, saopšteno je iz nikšićkog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS).