Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
19:32
29.7.2019.

Grb i Zastava će moći izuzetno da se upotrijebe kao robni ili uslužni žig

Grb i Zastava moći će, izuzetno, da se upotrijebe kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga na osnovu dozvole državnog organa nadležnog za poslove kulture.


To je predviđeno izmjenama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, koje su uvršćene u dnevni red tekuće sjednice parlamenta.

Te izmjene predložio je poslanik Demokratske partije socijalista Željko Aprcović. 

Grb i Zastava, kako se navodi, ne mogu se upotrijebiti kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga.

"Izuzetno, Grb i Zastava mogu se upotrijebiti kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga, uz prethodnu dozvolu od državnog organa nadležnog za poslove kulture", kaže se u obrazloženju.

 

Izvor: Mina

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:03
  23.1.2020.

  Sinoć je održana VII sjednica Opštinskog odbora DPS-a Nikšić, kojoj su pored članova prisustvovali i koordinator ispred Predsjedništva DPS CG za Nikšić, Milutin Simović i koordinator za Nikšić u ime Izvršnog odbora DPS CG, Milosav Anđelić. Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO Ivan Mitrović.

 • 09:09
  15.1.2020.

  Ko silom ili prijetnjom ili na drugi protivpravan način utiče da se političkom subjektu daju sredstva za finansiranje izborne kampanje ili finansiranje političkog subjekta, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ako djelo učini javni funkcioner, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do pet godina, navodi se u Zakonu o dopunama Krivičnog zakonika, koji je parlament usvojio krajem godine.

 • 18:07
  11.1.2020.

  Bestidna manipulacija vjerom obilježila je početak ove za nas i našu državu izuzetno i dalekosežne i važne godine. Cilj je homogenizacija protivnika crnogorske države i njenih građanskih i evroatlanskih opredjeljenja, smatra predsjednik OO DPS-a, Ivan Mitrović.

 • 12:07
  11.1.2020.

  Političkim subjektima zabranjeno je primanje materijalne, finansijske pomoći ili nenovčanih priloga drugih država, privrednih društava i kompanija van teritorije Crne Gore, fizičkih lica i preduzetnika koji nemaju biračko pravo, anonimnih darodavaca, javnih ustanova, firmi i privrednih društava sa učešćem državnog kapitala, sindikata, vjerskih zajednica, nevladinih organizacija, kazina, kladionica i drugih priređivača igara na sreću.