Autor: onogost.me
Foto: NSD
20:53
18.6.2022.

Klub mladih NSD: Pokušaji Savjeta mladih DPS-a da diskredituju rukovodstvo Opštine su otužni

Da Savjet mladih DPS-a s vremena na vrijeme ne izda neko neutemeljeno i nažalost, mržnjom zaslijepljeno saopštenje, zaboravili bismo da postoje. Kao što su zaboravile i njihove nekadašnje pristalice i da postoje i da su aktivni otkako nisu u mogućnosti da obećavaju sigurne poslove mladim ljudima, samo ako pristanu na poniženje prihvatanja njihove partijske knjižice. Ova činjenica o njima govori više nego dovoljno, naveli su iz Kluba mladih NSD Nikšić, reagujući na današnje saopštenje Savjeta mladih DPS Nikšić.


„Valjda vođeni frustracijama, što tate više nisu direktori i što se sad, po prvi put u životu, ako nešto žele da postignu za to moraju i potruditi – odlučili su da reaguju na to što je predsjednik opštine, Marko Kovačević, svim našim najboljim đacima, lučonošama, osim ovih diploma za koje su vrijedno učili i radili godinama dodijelio i prigodne poklone u vidu knjiga, i da, uz to nisu bile ikone, iako bi to bio predivan poklon, već specijalno napravljena priznanja za najbolje“, kaže se u saopštenju.

Time što su iz SM DPS naveli da maturanti nisu dovoljno zreli da bi imali formirano mišljenje o religioznosti, kažu, uvrijedili su najbolje, i najobrazovanije u svojoj generaciji.

„Nikšićka mladost je doživjela vidnu katarzu, i još jednom spoznala da je poštovanje hrišćanske etike najčistiji način da se kroz život ide, što smo najbolje vidjeli 12. maja, na Svetovasilijevskoj litiji koja je bila nikad brojnija, i toj mladosti ne treba niko da je brani od uticaja, ona zna šta je ispravno. Pokušaji Savjeta mladih DPS-a da diskredituju rukovodstvo Opštine, koji su zaista otužni, imajući u vidu da se hvataju za izmišljene “slamke spasa” i da ni jedan suštinski propust na koji bi mogli reagovati nisu dočekali, najbolji su pokazatelj da je Nikšić na odličnom putu, i da u načinu vođenja opštine baš ništa ne treba mijenjati“, zaključili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  27.6.2022.

  Premijer Dritan Abazović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

 • 10:19
  25.6.2022.

  Bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično su objavili da osnivaju Pokret "Evropa sad!".

 • 08:57
  22.6.2022.

  Od pojedinih (ne)ljudi nijesam ni očekivao nešto više! Nadam se da u redovima odbornika aktuelne lokalne vlasti ima onih koji vide dalje od funkcija, te da će pomoći transfer vlasti zbog zaustavljanja daljeg propadanja Nikšića, naveo je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović reagujući na izjavu predsjednika SNP Vladimira Jokovića da u ovom trenutku ta partija neće rušiti vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju.

 • 20:10
  21.6.2022.

  Glavni odbor SNP-a je dao jednoglasnu podršku Opštinskom odboru Berana i prihvatio njihov stav da se u ovom trenutku ne ruši vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju, zaključak je sa sjednice koja se večeras održala u Beranama.