Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Knežević: Sprema se smjena vlasti, ujedinili smo opoziciju

iiiii
Marija Vujović, DF
  • Autor onogost.me
  • 09.10.2016. u 20:35

Večeras je u sali Sportskog centra održana predizborna konvencija Demokratskog fronta. 

Na samom početku, poslanik ove partije, Milutin Đukanović podsjetio je da je u istorijskim momentima za Crnu Goru Nikšić znao da izabere pravu stranu, pa, kako je naveo, već je izabrao i ko pobjeđuje 16. oktobra.

“Na veliku nesreću Nikšićana i svih građana Crne Gore predsjednik države i premijer su iz ovoga grada. Zahvaljujujući njihovoj politici Nikšić je potpuno duhovno devastiran”, istakao je Đukanović najavljujući promjenu koju će, kako je naveo, donijeti 16. oktobar.

Tatjana Raičević, članica Liberalniog saveza i kandidatkinja na ovogodišnjoj listi Demokratskog fronta, kazala je da je u tom političkom savezu jer su u oktobru prošle godine, prema njenim riječima, stali na crtu strahu  i pokazali da ovako više ne može.

“Preziremo strah i borićemo se za slobodu. Zbog toga samo mi možemo zavesti red i zakon u državi, vratiti rasprodato, zaplijeniti opljačkano. Sada je očigledno da bez demokratske revolucije to ne bi bilo moguće i da se oteto ne može vratiti mirnim putam, samo silom promjene i snagom zakona koji ćemo donijeti kada budemo vlast”, objasnila je ona.

Da će 16. oktobar biti dan kada će DF pobjediti i tu pobjedu odbraniti složio se i predsjednik Radničke partije, Janko Vučinić.  On je dodao da su se u Nikšiću prethodnih dana samo sjekle vrpce i otvarali se objekti od strane onih, kako je kazao, koje su ti isti zatvarali. Vučinič je obećao da će se ta situacija promjeniti nakon izbora i da će DF dati mladima posao i povratiti radnička prava.

“Demokratski front je najjači, to smo pokazali i pružili smo ruku svima, svim pravim opozicionarima koji hoće, zajedno sa nama, da ruše diktatorski režim i mi ih čekamo da budu sa nama zajedno 16. oktobra”, poručio je Vučinić.

 

Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije i član predsjeništva Demokratskog fronta kazao je da su uradili ono što do sada niko nije - ujedinili opoziciju.

“Prvo su Demokrate Alekse Bečića prihvatile naših pet principa, koji su pet principa čitave slobodne Crne Gore, a onda su sinoć kolege iz Ključa, takođe, prihvatile sve naše pricipe i to je dokaz da samo Demokratski front može da ujedini opoziciju”, ponosno je istakao on.

A funkcioner Nove srpske demokratije, Marko Kovačević, poručio je da Demokratski front svoju braću i kumove ne izdaje.

“Sledeće nedjelje, 16. oktobra, svi ste pozvani u svatove jer vjenčavamo Crnu Goru sa slobodom, vjenčavamo Crnu Goru sa slobodnom voljom njenih građana i na tom vjenčanju će biti Demokratski front”, kazao je Kovačevič i dodao da će barjaktar na tom vjenčanju biti nosilac liste Demokratskog fronta, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, te tim riječim najavio svog kolegu.

Mandić je objasnio da su Nikšićani ljudi posebnog kova i da to znaju svi koji žive izvan Nikšića.

“U ovoj Sali nikad nije bio veći politički skup nego što je večeras. Večeras smo nadmašili sami sebe. Hvala vam Nikšićani”, zadovoljno je istakao Mandić.

On je obećao da će Demokratski front napraviti da Crna Gora radi, ali i da ova partija ima ozbiljan program kao što je razvijanje preduzetništva, povećanje minimalne penzije, ali i vođenje, kako je kazao, pažljive ali na tradiciji zasnovane vojne politike.

“Mladosti Nikšića, ovo je bio nekada važan industrijski grad, danas je svaka fabrika ugašena. Mi hoćemo ponovo da otvorimo fabrike, otvorimo nova radna mjesta, da zaposlimo mladost Nikšića”, zaključio je Mandić. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci