Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Maksim Vučinić: Svaka antirežimska akcija biće bezuslovno podržana od Radničke partije

80012989_423360795233455_2324443589154701312_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 09.12.2019. u 11:22

Nakon smrti Janka Vučinića, njegova borba ne samo što ne smije biti zaboravljena, njegova borba mora biti nastavljena. U duhu časnog i hrabrog života mog oca i njegove podnesene žrtve, odlučio sam da uz podršku iskrenih prijatelja i saboraca nastavim put gdje je Janka smrt zaustavila, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare novi predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

Radnička partija kao uspješna tekovina jednog pravednog puta, kako je kazao, mora ostati na tom putu, polazeći od činjenice da je ona jedina iskrena ljevičarska partija koja baštini ideje izvorne socijaldemokratije, partija socijalne pravde i partija koja se zalaže za državu vladavine prava.

„Uzimajući sve neizbrisive i pečatne tragove u vidu djela koja krase kratko vrijeme postojanja partije, svima je jasno da Radnička partija mora postajati jer je potrebna i Crnoj Gori i narodu Crne Gore. Slijedeći ideološko opredjeljenje partije i prepoznajući i dijeleći tešku socio-ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, rukovodstvo i članstvo Radničke partije će sve svoje resurse i raspoložive snage usmjeriti da kroz rušenje odnarođenog režima ostvari svoj osnovni politički cilj – slobodnog i zadovoljnog radnika“, istakao je on.

Sva slobodnomisleća omladina i studenti kao reprezentativna grupa, najavio je Vučinić, imaće punu podršku za poboljšanje i unapređenje svog nezavidnog statusa, kako u obrazovanju i univezitetu tako i na društveno-političkom planu, imaće iskrenog saveznika i zastupnika u Radničkoj partiji.

„Što se tiče nezaposlenosti omladine i visokoškolaca, na to ćemo staviti poseban akcenat, smatrajući nezaposlenost vitalnog društvenog sloja kao gorući problem kako društva tako i partije. Radnička partija bila je i biće utočište za sve obespravljene građane, podrška i zamajac svakoj naprednoj politici. Na tim osnovama gradićemo partiju koja će ubrzo biti toliko velika da će svojim integritetom garantovati život dostojan civilizacije 21. vijeka svim građanima Crne Gore“, poručio je Vučinić.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će dosadašnja potpredsjednica partije Željka Savković obavljati tu funkciju i u novom sazivu, Vučinić je kazao da je već predložio potpredsjednike, ali da će se vremenom dopunjavati rukovodstvo.

„Na Skupštini sam izabrao dva svoja saradnika, odnosno dva potpredsjednika partije. Predložio sam da to budu Aleksandar Roganović i Radisav Jauković. Željka Savković  je inače član Predsjedništva Radničke partije. Po Statutu imam pravo da kasnije proširim taj uži krug saradnika. Očekuje nas jedan buran period, očekuje nas izborna godina u kojoj ćemo imati veliku odgovornost i prema građanima i prema dosadašnjem angažmanu mog oca i Radničke partije, tako da će se u tom periodu širiti partija i kroz širenje dopunjavati rukovodstvo“, objasnio je on i istakao da „jedinstvo partije ni u jednom trenutku nije došlo u pitanje“.

Takođe, dodao je,  nastaviće da se zalažu za jedinstvo opozicije.

 „Svaka antirežimska akcija biće bezuslovno podržana od Radničke partije. Ono što mogu da tvrdim sigurno, Radnička partija da se zalagaće se za jedinstvo opozicije. To prepoznajemo kao jedinu mogućnost u ovom trenutku da opozicija napokon uradi nešto. Uvijek protesti dolaze u obzir“, naveo je on.

Savković je prilikom današnje konferencije istakla da Maksim Vučinić ima njenu apsolutnu podršku.

„Srećna sam što je na čelo jedne partije došao mlad čovjek koji će, vjerujem, sa svojim radom učiniti da se omladina u Crnoj Gori konačno probudi i shvati da jedino sa svojim jasnim stavom stane iza svog roditelja, koji treba da počne da se bori za svoja prava. Maksimu Vučiniću jedna velika podrška u moje ime i vjerujem da će učiniti sve da se jedinstvo u jednoj Radničkoj partiji održi na novou, koji je, sa ponosom mogu reći, njegov otac ostavio iza sebe“, poručila je ona.

U dosadašnjem radu, kako je kazala, nastojala je da što više mladih ljudi dođe u Radničku partiju i počne da se bori za prava pojedinca, svakog građanina u Crnoj Gori.

„Nepobitna je činjenica da radnik u proizvodnji radi sa platom od 300 do 350 eura. Molimo svako dijete toga oca koji donosi toliku platu u svoju kuću da se pridruži Radničkoj partiji, da se zajedno borimo za radnička prava“, poručila je ona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci