Autor: onogost.me
Foto: URA
12:50
23.7.2019.

Mladi URA Nikšić: Bizarnost politike DPS-a dostiže kulminaciju

Nevjerovatno je koliko neistina ovih dana preko sredstava javnog informisanja plasira rukovodstvo Opštine Nikšić o sjajnim rezultatima i napretku u gradu pod Trebjesom, kažu iz Foruma mladih URE u ovom gradu.


“Tako se predsjednik Opštine Veselin Grbović na sva zvona hvali o sjajnim rezultatima ekonomske politike i o bilansu prethodne godine u mjesecu julu. O tome kako je povećana zaposlenost i kako se otvaraju perspektive, pripomognut ovim danima i sa zvaničnih državnih adresa od strane premijera i predsjednika. Ko u takve priče poslije 30 godina vjeruje taj zaista mora da poradi na mentalnoj higijeni”, poručuje Mirko Pavićević, sekretar Foruma mladih URE Nikšić.

Kaže da je činjenica da su u toku ljetnje sezone nikšićke ulice puste i da je to dokaz da je stanje u Nikšiću odavno alarmantno.

“Podsjećamo na činjenicu da su opštinskim programom zapošljavanja mladih visokoškolaca, obuhvaćena samo djeca bliskih partijskih funkcionera koalicije DPS/SD a uz to idu i hvalospjevi o smanjenju nezaposlenosti mladih iz PJ Zavoda za zapošljavanje. A svi znaju da ukoliko samo jedan dan zakasnite sa prijavom na Birou rada, bivate uklonjeni narednih pet mjeseci”, kaže Pavićević.

Poručuje rukovodstvu opštine Nikšić “da njihovi argumenti da opozicija ne postoji u Nikšiću ne mogu pomoći da se sakriju kriminalno organizovane radnje i grupe koje godinama uništavaju grad i sve dobro u njemu”.

“Da, ostaće upisano u istoriji 21. vijeka da vlast u Nikšiću čini partija koja je između dvije partije na izborima završila na 3. mjestu, te partija koja po ko zna koji put nije imala petlju da omogući fer i poštene izbore i mirnim putem ode u političku prošlost”, navodi Pavićević.

Dodaje i da "o sjevernokorejskom modelu vladanja Veselina Grbovića Nikšićem svjedoči i nedavna situacija sa otkazivanjem nastupa pjevača koji ima drugačije političke poglede od onih koji nedemokratski vladaju Nikšićem".

“Tolika bizarnost vjerovatno postoji samo još u Sjevernoj Koreji gdje je, kao i u Nikšiću, partija sve na svijetu a svaki glas kritike se uporno guši”, zaključuje Pavićević u ime mladih URE u Nikšiću.

Ostale vijesti iz kategorije